Hlavní obsah

Přišel o ucho při dopravní nehodě, doktoři na jeho ruce „vypěstovali" nové

 

Reklama

Ji během autonehody přišel o pravé ucho, doktor Guo Shuzhong mu ale na paži zrekonstruoval nové.

Článek

Pan Ji z Číny přišel o pravé ucho při dopravní nehodě před rokem. Od té doby prodělal několik plastických operací obličeje, ale plnohodnotné ucho mu stále chybělo.

Ucho mu zrekonstruovali z žeberní chrupavky

Pomohl mu až lékař Guo Shuzhong z nemocnice v Xi'an, který v Číně provedl v roce 2006 první transplantaci obličeje. Jiovi se rozhodl zrekonstruovat ucho nové. Použil na to chrupavku z žeber Jia a nové ucho mu „vypěstoval" na paži. Až bude orgán dostatečně vyspělý, bude ho moct doktor Guo Shuzhong voperovat přímo na místo původního ucha.

Neobvyklý zákrok probíhá ve třech krocích

Tento zákrok probíhá ve třech krocích, v prvním kroku lékař Guo a jeho tým vložili rozšiřovač pod kůži pravého předloktí Jia.

Ve druhém kroku vzali chrupavku z žeber Jia a vyrobili nové ucho v pravém předloktí pacienta.

Ve třetím by měli lékaři vzrostlé ucho propojit s hlavou tak, aby fungovalo. Na poslední krok se ještě čeká, než ucho vyroste.

Po ztrátě ucha si připadal „neúplný"

Podle lékaře Gua je nejtěžší druhá část, která už se povedla. Finální propojení cév hlavy a nového ucha by měla proběhnout v příštích třech až čtyřech měsících. V tuto chvíli to ještě není možné, protože nový orgán není ještě zcela vyspělý. Ji je z této metody nadšený, protože dle jeho slov se bez ucha cítil neúplný a pociťoval velké nepříjemnosti v každodenním životě.

Reklama

Doporučované