Hlavní obsah

Přišlo datové jaro? Do mobilů dostanete víc internetu, ale stále dráž než v cizině

Zákazníci budou moci využívat více mobilních dat. Třeba místo jednoho filmu si můžete pustit za měsíc tři - když si připlatíte.

 

Reklama

Operátoři navyšují objem dat, která mohou zákazníci stahovat v základních balíčcích.

Článek

Kritika, že operátoři v Česku mají předražené služby začíná přinášet výsledky. T-Mobile dnes představil nové tarify, jež začne nabízet od dubna.

Dosavadní základní balíček s 1,5 GB dat a neomezeným voláním a SMS zprávami za 749 korun nahradí novým tarifem s 4 GB dat. Cena ale podražila na 799 korun.

Jako první uvedl Vodafone začátkem února balíček s 42 GB dat za 2 499 korun. Nabídka ale cílí na čtyřčlennou rodinu.

Třetí operátor O2 zatím na konkurenci nenavázal a nové tarify nepředstavil. Podle mluvčí Lucie Pecháčkové je to proto, že má širší nabídku produktů než konkurence.

„O uvedení novinek v naší nabídce zákazníky včas informujeme,“ řekla Seznam Zprávám Lucie Pecháčková. Aktuálně operátor nabízí například tarif s 5 GB dat za 999 korun.

Nezávislí analytici upozorňují, že ceny dat v Česku jsou stále o dost dražší. „Podle našich výpočtů jsou tarify dražší o 18 až 43 procent,"  uvedl Tomáš Hečko ze sdružení Telefonující.cz.

Snížení ceny mobilních dat je klíčovým tématem pro premiéra Bohuslava Sobotku. Právě kvůli tomu musel skončit bývalý ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek.

Podívejte se, co navrhoval náměstek MPO nespokojeným zákazníkům v únoru:

Ministr Mládek vyhodil šéfa komunikace. Nepřipravil náměstka na rozhovor.Video: Marie Vladyková

Reklama

Doporučované