Hlavní obsah

Přistál na severním pólu a létání se učí celý život. Točili jsme s leteckým dobrodruhem

Extreme interviews, 6. díl: Lucie Výborná si při náročném natáčení splnila nejeden sen, jako například nezapomenutelný let v historickém Tiger Mothu z druhé světové války, hlavou dolů.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Nadšení, profesionalita a především veliká pokora. Přesně tato slova charakterizují Richarda Santuse, kterým je pilot a letecký dobrodruh.

Článek

Poprvé vzal do ruky knipl větroně ve 14 letech a obrazně řečeno ho od té doby nepustil. Za více než 30 let strávil ve vzduchu tisíce hodin, létal na desítkách letadel po celém světě, pilotuje privátní letadla, historické dvouplošníky, vrtulníky i balony.

V roce 2008 s kolegou Petrem Boldem přistál letounem Morava L-200 na severním pólu a jako testovací pilot zkouší hraniční limity nových letadel. Jeho respekt k létání však vystihuje nejlépe věta: „Létat se nikdy nenaučíš, létat se učíš celý život. Ten, kdo o sobě tvrdí, že už to umí, má jednou nohou nakročeno na Olšany.“

Čeká vás díl plný vývrtek, akrobatických prvků a nefalšovaných krás letectví. Lucie Výborná si při náročném natáčení splnila nejeden sen, jako například nezapomenutelný let v historickém Tiger Mothu z druhé světové války, hlavou dolů.

Reklama

Doporučované