Hlavní obsah

Přistání bez vysunutého podvozku, Šlechtová chce prověrky pro ministry a kriminalita v Česku

Den očima Jaroslava Gavendy.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Události, které ve středu 18. července zaujaly reportéra Jaroslava Gavendu.

Článek

Exministryně obrany Karla Šlechtová chce navrhnout, aby měl každý člen české vlády bezpečnostní prověrku minimálně na stupeň tajné. Napsala to na svém Twitteru.

V Česku je ročně nahlášeno průměrně 280 tisíc trestných činů. S vyšší kriminalitou se potýkají hlavně velká města, jako je Praha, Brno nebo Ostrava. Mezi oblasti s nejvyšší mírou kriminality patří i severozápadní Čechy a severní Morava. Nejbezpečněji je na Vysočině. Uvedl to Český statistický úřad.

Letiště Václava Havla v Praze odbavilo v prvním pololetí více než 7 milionů cestujících. To je meziročně o deset procent více. K růstu přispělo především navyšování kapacit současných spojů a zavedení nových linek. Nejvíce se létalo do Velké Británie.

Na bratislavském letišti přistál český pilot s malým soukromým letadlem bez vysunutého podvozku. Na palubě stroje byl jen pilot letadla, který při incidentu neutrpěl zranění.

Cestující v Praze se musí připravit v druhé polovině července na to, že někde nebudou jezdit tramvaje. V pátek 20. července bude od 0:35 hodin do 4:45 hodin obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Strossmayerovo náměstí – Hradčanská.

V sobotu 28. července od 7:30 hodin do 17:30 hodin bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Průběžná – Nádraží Hostivař.

Reklama

Doporučované