Hlavní obsah

Přistavěné tribuny, hráči mají volno v práci. Divizní Polnou čeká fotbalový svátek, přijede Sparta

Větší zápas v Polné ještě nezažili. Reportáž z městečka, které se chystá na Spartu.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Fotbal občas přinese zápas naprostého favorita s outsiderem. Nejčastěji takové duely nabízí domácí poháry, letos se fotbalového svátku dočkali v divizní Polné, kam dorazí pražská Sparta.

Článek

Los třetího kola domácího MOL Cupu určil, že Sparta pojede do divizní Polné. Zatímco pro Letenské je zápas spíše nepříjemností, protože proti týmu ze čtvrté nejvyšší soutěže může pouze ztratit, tak Tělovýchovná jednota Slavoj Továrna na kovové zboží Polná, jak zní celý název týmu, si zápas užívá už od výsledku losu.

„V poháru už jsme hráli se Sigmou Olomouc, Zbrojovkou Brno nebo Znojmem, ale Sparta to je pojem, který se už zřejmě nikdy nebude opakovat. Bude to velká událost pro celý region,“ říká starosta Polné a zároveň také předseda místního klubu Jindřich Skočdopole.

Na domácí divizní zápasy chodí v Polné v lepších případech stovky fanoušků, ale proti Spartě vedení objednalo i mobilní tribuny, aby zvýšilo kapacitu. „Čekáme 2 500 platících diváků, ale s dětmi, sponzory a všemi lidmi okolo by tady mohlo být 3 300 lidí,“ pokračuje Skočdopole.

Zatímco Sparta se spoléhá na reprezentanty, tak za Polnou hrají skladníci, grafici či studenti, kteří trénují třikrát týdně. Nicméně v obraně Polné od letošního roku nastupuje i bývalý slávista a účastník Ligy mistrů Ondřej Šourek. „Na druhou stranu všichni naši hráči jsou amatéři a na zápas si vzali volno, aby si celý den užili,“ prozrazuje předseda.

Důležitost zápasu pocítil také správce klubu Jiří Klíma. „Sparta neměla nijak zvláštní požadavky. Do kabiny chtějí vodu, ovoce nebo kávu. Jediný požadavek, na který nejsme v divizi zvyklí, byl led na regeneraci. Na druhou stranu už se na Spartu připravujeme dva týdny, takže kdyby se klukům podařilo postoupit, tak bych byl raději, kdyby hráli venku,“ směje se správce.

Polná uvolnila Spartě i necelých 200 lístků do sektoru na jedné z mobilních tribun za brankou. „Policie označila utkání za rizikové, takže s tím přibyly další organizační záležitosti, ale věřím, že se zápas obejde bez nějakých excesů,“ pokračuje Skočdopole, který i přes vyprodaný stadion neočekává ze zápasu velký zisk. „Těch opatření jsme museli udělat hodně, takže něco na zápasu vyděláme, ale maximálně v řádech desetitisíců,“ doplňuje.

Fotbalový svátek v Polné začíná od 15:30.

Reklama

Doporučované