Hlavní obsah

Přistěhovalec griloval a zavinil lesní požár v Coloradu. Dosud shořelo více než 100 domů

Bez komentáře: lesní požár v Coloradu.Video: AP

 

Reklama

Ve státě Colorado v centrální části Spojených států se od středy na 230 kilometrech čtverečních rozšířil požár. Zřejmě za ním stál Dán, který rozdělal táborový oheň v otevřeném ohništi.

Článek

Lesní požár, který vznikl v americkém státě Colorado, dosud zničil více než 100 domů. Podle vyšetřovatelů za ním stál táborový oheň, jenž rozdělal ilegální přistěhovalec na místě, kde je to zakázáno, uvedla zpravodajská agentura AP.

„Zatím bylo zničeno 104 domů a 61 zůstalo nedotčených,“ uvedla na Twitteru platforma pro informování o případech pohotovosti v San Luis Valley.

Plameny zasáhly 230 kilometrů čtverečních a od minulé středy k evakuaci donutily obyvatele více než 2000 domů. Kromě Colorada hoří také na severu Kalifornie, práci hasičů tam komplikuje sucho a silný vítr.

Úřady požár v Coloradu dávají do souvislosti s činností 52letého Jespera Joergense, který je z Dánska a ve Spojených státech pobývá ilegálně. Podle soudních dokumentů muž původně uvedl, že pálil odpadky, ale potom výpověď změnil s tím, že den před rozšířením požáru griloval v otevřeném ohništi.

Reklama

Související témata:

Doporučované