Hlavní obsah

Přívalové deště způsobily na západě Polska záplavy. Lidé se brodili metr vysokou vodou

Západní Polsko postihly záplavy.Video: AP

 

Reklama

Záplavy nejvíce postihly oblast kolem města Gorzów Wielkopolski.

Článek

Západním Polskem se prohnaly přívalové deště. Živel způsobil ve městě Gorzów Wielkopolski a v jeho okolí záplavy. Voda zaplavila ulice a vytopila domy, sklepy nebo podzemní garáže. Informovala o tom agentura AP.

Obyvatelé města Gorzów Wielkopolski se brodili až metr vysokou vodou. Doprava zkolabovala a mnozí řidiči uvázli v proudu vody. „Jel jsem a voda mi zaplavila auto,“ popsal pro agenturu AP situaci ve městě jeden z řidičů. „Můžete vidět, co se tu děje, je tu tak metr vody. Nevím, proč s tím město nic neudělalo. Moje auto stálo nějaké peníze a teď je nepoužitelné.“

„Jsem dost překvapený. Myslel jsem, že má moje auto dostatečně vysoký podvozek, myslel jsem, že to projedu,“ dodal řidič.

„Jak můžete vidět, po té bouřce je to tady všechno zaplavené,“ sdělil agentuře AP rezident města Gorzów Wielkopolski. „Je mi 32 let a za celý život jsem nezažil nic podobného.“

Voda zaplavila také tamní poštu nebo základní školu, informoval web NewsBeezer. Záchranné složky se v současnosti snaží v oblasti pumpovat vodu ze zatopených budov a zajistit průjezdné silnice.

Reklama

Související témata:

Doporučované