Hlavní obsah

Pro krasobruslení je největší metou olympiáda, vysvětluje Verner neúčast všech obhájců titulu na MS

Tomáš Verner o MS v krasobruslení.Video: Lucie Hrdličková, Seznam Zprávy

 

Reklama

Desetinásobný mistr České republiky a mistr Evropy v krasobruslení Tomáš Verner v rozhovoru hodnotí naděje české výpravy na letošním mistrovství světa v Miláně. Také vysvětluje, proč se šampionát musí obejít bez všech obhájců titulu a z jakého důvodu se jej účastní pouze pět z dvanácti medailistů ze zimní olympiády v Pchjongčchangu.

Článek

Ve středu začalo v italském Miláně mistrovství světa v krasobruslení. Startovní listina je, podobně jako v jiných olympijských letech, značně prořídlá. Na šampionátu chybí všichni obhájci titulu a představí se jen pět z dvanácti medailistů z únorové olympiády v Pchjongčchangu.

„Není to tak, že by mistrovství světa nemělo žádnou výpovědní kvalitativní hodnotu, ale ti, kteří si splnili svoje sportovní cíle na olympiádě, už nemají potřebu měsíc a půl závodit ještě jednou ve velmi podobné soutěži,” tvrdí Tomáš Verner, bývalý krasobruslař, jenž v současnosti trénuje a komentuje.

Česká reprezentace se představí v kompletní sestavě. Závodit budou zkušený Michal Březina, nadějná sportovní dvojice Anna Dušková, Martin Bidař i taneční pár Cortney Mansourová a Michal Češka. Mezi ženami se v úvodním závodě představila Eliška Březinová, která na ZOH chyběla.

Dvaadvacetiletá závodnice podruhé v kariéře postoupila na MS do volných jízd. Při pátém startu na této akci si v krátkém programu o více než šest bodů vylepšila osobní rekord z lednového evropského šampionátu a patří jí průběžná 18. příčka. Překvapivě vede domácí Italka Carolina Kostnerová, která v úvodní části soutěže za sebou nechala o 76 setin mladinkou olympijskou šampionku Alinu Zagitovovou. V úvodním večeru předvede svůj krátký program sportovní dvojice Anna Dušková a Martin Bidař, které Verner označuje za naděje českého krasobruslení.

Reklama

Související témata:

Doporučované