Hlavní obsah

Pro středoškolské diplomy parklandských studentů přišli pozůstalí

Studenti posledního ročníku parklandské střední školy obdrželi diplomy.Video: Twitter.com, AP

 

Reklama

Žáci posledního ročníku střední školy v Parklandu si na slavnostním ceremoniálu převzali své středoškolské diplomy. Středoškolské vzdělání ukončili čtyři měsíce po útoku Nikolase Cruze, který v areálu floridské školy zastřelil sedmnáct lidí.

Článek

Kromě samotných žáků pro diplomy přišli také rodiče čtyř žáků posledního ročníku, kteří Cruzův útok nepřežili. Jednalo se o pozůstalé po Nicholasi Dworetovi, Joaquinovi Oliverovi, Meadowu Pollackovi a Carmen Schentrupové.

Matka Joaquina Olivera jeho středoškolský diplom převzala v triku s nápisem „This should be my son“ (Měl by tady stát můj syn), za což si vysloužila bouřlivé ovace.

Na slavnostním ceremoniálu spojeném s pietní akcí, který hostila aréna hokejového klubu NHL Floridy Panthers, se objevilo 800 hostů.

Jako hlavní řečník vystoupil známý americký moderátor a komik Jimmy Fallon. Podle maturující Shannon Recorové Fallon obecenstvo svým projevem zvládl rozplakat i rozesmát a do pochmurného prostředí přinesl trochu smíchu.

Devatenáctiletý Nikolas Cruz podle svých právníků přizná svou vinu ve výměně za doživotní trest. Žaloba pro útočníka ze 14. února požaduje trest smrti.

Reklama

Související témata:

Doporučované