Hlavní obsah

Asi jsem se úplně zbláznila. Topolánkova manželka o reakci na prezidentskou kandidaturu

Lucie Talmanová o kandidatuře Mirka Topolánka na prezidenta.

 

Reklama

Dvanáct let byla poslankyní ODS. V lednu příštího roku se Lucie Talmanová (50) může jako manželka Mirka Topolánka stát první dámou.

Článek

O první listopadové neděli expremiér ODS Mirek Topolánek oznámil kandidaturu na Hrad, čímž výrazně zamíchal dosavadním průběhem prezidentské kampaně.

„Řekl mi to asi před deseti dny,“ říká ve Výzvě Seznamu Topolánkova manželka Lucie Talmanová a popisuje i svou první reakci.

Kritiku svého muže za dobu, kdy byl ve vysoké politice, bývalá poslankyně ODS bere jako pochopitelnou: „Jeho kandidatura vyvolala velké zděšení a vlnobití. Manžel si je hříchů z minulosti vědom, vystoupal na samotný vrchol, spadl na samotné dno a vzpamatoval se z toho dobře.“

Topolánek se s Talmanovou oženil v roce 2010, krátce po rozvodu se svou tehdejší ženou Pavlou. Žít spolu ale začali už v roce 2007, skoro dva roky předtím, než jako premiér skončil v čele vlády. Mají spolu syna Nicolase.

První máma

„Zatím si to moc nepřipouštím, připadá mi to trochu zpupné,“ říká Talmanová o možné vyhlídce, že se stane první dámou.

„Jsem zatím první máma, mému synovi je deset let a mým úkolem je teď ho od toho trochu odclonit,“ dodává v souvislosti s mediální a společenskou pozorností, kterou na rodinu ohlášení kandidatury přitáhlo.

Jak Talmanová vnímá prohlášení Andreje Babiše, že je Topolánek „nejzkorumpovanější premiér v historii“, a je připravená na další útoky? Jak syn Nicolas reagoval na to, že jeho otec kandiduje na prezidenta, a čím se teď Talmanová živí? Podívejte se na Výzvu Renaty Kalenské v úvodním videu.

Reklama

Doporučované