Hlavní obsah

Proč lidé demonstrují? Babiš nemusí být jediným důvodem

Andreji Babišovi se hroutí sen o společenském uznání, míní reportér Václav Dolejší.Video: Sabina Slonková

 

Reklama

Část společnosti je frustrovaná, že její hlas není slyšet, protože opozice je slovy Miloše Zemana impotentní, říká politický reportér Václav Dolejší.

Článek

Tuzemská politická scéna a lidé na náměstích už od začátku června žijí několika stránkami dokumentů. Jde o audity Evropské komise, která chce po České republice, aby kvůli střetu zájmů svého premiéra vrátila stovky milionů korun. Andrej Babiš se brání. Mluví o útoku proti České republice, zpochybňuje auditory.

„Úředníci jsou pod tlakem, aby co nejlépe vyargumentovali, že se auditoři mýlí. Přitom celá ta zpráva neříká nic úplně nového. To všechno se vědělo. Jen víc poukazuje na skandální prorůstání Agrofertu do státní správy,“ říká politický reportér Seznamu Václav Dolejší.

Podle něj profesionálněji než Andrej Babiš v této chvíli vystupuje ministryně financí Alena Schillerová. „Volí opatrná slova. Vyčkejme na finální verdikt, říká. Neútočí na auditory,“ dodává Dolejší.

Jaké dopady bude mít kauza s dotacemi vyplacenými Agrofertu na tuzemskou politickou scénu? Je ČSSD připravena položit koalici s ANO? Jak vůbec hnutí Andreje Babiše reaguje na jeho potíže? I to rozebírá investigativní reportérka Sabina Slonková s Václavem Dolejším v rozhovoru nahoře ve videu.

Reportáž je součástí pořadu Reportéři Seznamu, který běží každé druhé pondělí od 20:30 na Televizi Seznam. Celý díl si také můžete pustit v odkazu výše.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Sledujte Seznam Zprávy i na Facebooku.

Reklama

Doporučované