Hlavní obsah

Fotbalový důchodce Petr Čech sehrál roli v ostře sledovaném boji

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Dnes už bývalý kouč Chelsea Frank Lampard. Klubovou ikonou Blues navzdory svému trenérskému neúspěchu jistě zůstane.

Reklama

Článek

Roman Abramovič potvrdil pověst majitele, který se svými trenéry trpělivost moc nemá. Neukvapili se ale na Stamford Bridge s odvoláním Lamparda? Angličan hledá i kořeny nezvyklé krize Liverpoolu a rozdává pololetní vysvědčení.

V pondělí ve 12:30 usedá trojice Hošek, Häring a Vait k natáčení nového dílu Angličana a o půlhodinu později vydává Chelsea oficiální komuniké, ve kterém stroze informuje, že se bohužel rozchází s trenérem Frankem Lampardem. Jeho nástupcem se podle ostrovních médií má stát Němec Thomas Tuchel, který před několika týdny předčasně skončil na lavičce PSG.

Ve fotbalovém podcastu Seznam Zpráv se poslední dobou na úřad práce posílali hlavně Ole Gunnar Solskjaer z Manchesteru United nebo Mikel Arteta z Arsenalu, aby si ale nakonec předčasně balil věci někdejší skvělý anglický záložník. „Poslední kapkou byla asi prohra 0:2 na hřišti Leicesteru, kdy Lišky Chelsea kompletně přehrály,“ domnívá se autor Angličana Jiří Hošek. Šéfredaktor Football Clubu Karel Häring dodává, že Lampardovi zlomilo vaz rigidní lpění na rozestavení 4-3-3 a neschopnost reagovat takticky na vývoj některých zápasů. Ani integrace největších letních posil, Němců Havertze s Wernerem, se Lampardovi nevyvedla. A to všechno bylo příslovečně použito proti němu.

Osazenstvo Angličana se taky shodlo na tom, že hráčská legenda Chelsea se měla déle trenérsky otrkávat v nižších soutěžích – a ne po pouhém roce u druholigového Derby County zamířit k adeptům na vítězství v Premier League. Martin Vait z iSport.cz připomíná i informace o zhoršujícím se vztahu Franka Lamparda s vlivnou ředitelkou klubu Marinou Granovskou.

Obvykle dobře informovaný server Athletic píše taky o roli Petra Čecha, který prý dostal na starost komunikaci s hráčskými agenty nově pořízených hvězd v okamžiku, kdy jejich forma začala uvadat. „Byla to pro mě velká čest a pocta vést Chelsea, klub, který byl tak dlouho velkou součástí mého života. Přeju týmu a celému klubu do budoucna co nejvíc úspěchů,“ zůstal Frank Lampard gentlemanem i v oficiálním prohlášení po své odvolání, jakkoli nezastíral, že pro něj je zklamáním, že nedostal víc času na to posunout své svěřence na vyšší úroveň.

V poslední lednové epizodě taky dostává pořádný prostor loučení Arsenalu s Mesutem Özilem, jehož novým chlebodárcem se stalo Fenerbahce. Hosté Angličana zrekapitulovali Özilovy roky na Emirates a vyslovili domněnku, že až vyprchají emoce, jednou se třeba na pravděpodobně „nejhejtovanějšího“ fotbalistu tohoto podcastu bude vzpomínat celkem smířlivě.

Kromě toho se rozdávalo pololetní vysvědčení, protože Premier League už má za sebou polovinu ročníku. Trojice Hošek, Häring a Vait se shodla na Brunu Fernandesovi coby nejlepším hráči dosavadního průběhu soutěže – kreativec Manchesteru United od nich dostal těsně přednost před Kevinem de Bruynem z Manchesteru City. A jak hlasovali další hosté podcastu? U nich hodně bodoval útočník Tottenhamu Harry Kane, který je s 12 góly a 11 asistencemi nejproduktivnějším hráčem soutěže.

Nejlepší hráč první poloviny ligového ročníku Premier League

Luděk Mádl (Seznam Zprávy) - Kevin de Bruyne

Jakub Dobiáš (11 Hacks) - Jack Grealish

Karel Häring (Football Club) - Bruno Fernandes, fakt o prsa před de Bruynem

Luděk Staněk (Mall TV) - Bylo by to mezi Kanem a Kevinem de Bruynem, ale kvůli Kaneově zálibě v prasárničkách a simulování je to KDB

Jaromír Bosák (Seznam Zprávy/ČT) - Harry Kane

Martin Vait (iSport.cz) - Bruno Fernandes

Matúš Lukáš (DIGI Sport) - Harry Kane

Jiří Hošek (Seznam Zprávy) - Bruno Fernandes

Mikoláš Tuček (Football Fanatic's) - Kevin de Bruyne

Karel Tvaroh (AC Sparta Praha) - Harry Kane

O něco vášnivější debata se v podcastu rozvinula ohledně nejlepšího kouče. Jiří Hošek lobboval za manažera Aston Villy Deana Smithe a připomněl úžasný přerod, který Villans zaznamenali během pár měsíců, kdy napřed odvraceli sestup, aby se jich v současné fazóně báli všichni soupeři v nejvyšší anglické soutěži. Martin Vait s Karlem Häringem ale dali přednost Brendanu Rodgersovi, který z Leicesteru udělal kandidáta na titul, byť si Rodgers svým vystupováním moc fanoušků mimo svůj klub neudělal, jak trefně poznamenal Karel Häring.

Nejlepší trenér první poloviny ligového ročníku Premier League

Luděk Mádl (Seznam Zprávy) - Ralph Hassenhüttl, výsledky a posuny v tabulce v Lipsku i v Southamptonu mluví za něj. Zjevně ví, co dělá. A připomněl bych i Brendana Rodgerse.

Jakub Dobiáš (11 Hacks) - Marcelo Bielsa

Karel Häring (Football Club) - Brendan Rodgers. Kandidátů je víc (Smith, Hassenhüttl), ale Brendan drží i ve druhé sezoně po sobě Leicester mezi špičkou.

Luděk Staněk (Mall TV) - Dean Smith je za mě větší překvapení než Ralph Hasenhüttl, který už šel do PL s image mini-Kloppa, kterou teprve teď začíná zhmotňovat.

Jaromír Bosák (Seznam Zprávy/ČT) - Ralph Hasenhüttl

Martin Vait (iSport.cz) - Brendan Rodgers

Matúš Lukáš (DIGI Sport) - Ralph Hasenhüttl

Jiří Hošek (Seznam Zprávy) - Dean Smith

Mikoláš Tuček (Football Fanatic's) - Ralph Hasenhüttl. Volil bych ho, ale bojím se, aby se nerozbrečel. Tak mu to radši neříkejte.

Karel Tvaroh (AC Sparta Praha) - Ralph Hasenhüttl

Angličan

Fotbalový podcast Jiřího Hoška (@hosekj) a jeho přátel výhradně o Premier League. S pravidelnými hosty Luďkem Mádlem, Karlem Häringem, Jaromírem Bosákem nebo Jindřichem Šídlem.

Od fanoušků, kteří si bez anglické ligy nedovedou představit víkend, pro fanoušky. Pozor, ve studiu se za žádných okolností nesmí sejít dva fans stejného klubu! Každé úterý na Seznam Zprávách, na Spotify, v Apple Podcasts a dalších podcastových aplikacích.

Archiv všech dílů najdete tady, ostatní podcasty Seznam Zpráv tady. Své postřehy, připomínky nebo tipy nám pište na twitter účet @PodcastAnglican nebo přímo autorovi Angličana Jiřímu Hoškovi na jiri.hosek@sz.cz.

Reklama

Doporučované