Hlavní obsah

Proč ženy berou méně peněz? Našli jsme důvody. Překvapivě to může být i věrnost zaměstnavateli

Jak moc je v nás zabudované, že chlap musí být živitel rodiny? Podívejte se v pořadu Barvy byznysu Adama Junka.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Nejdřív si myslíte, že jsou to korporátní řečičky, ale zjistíte, že spravedlnost je pro vás vnitřně důležitá, říká šéf Vodafonu Petr Dvořák.

Článek

Každý rok dánská investiční banka Saxo Bank vydává na počátku roku deset výhledů na příštích dvanáct měsíců, kterým se říká „nejšílenější předpovědi“. To proto, že sice nejsou úplně nemožné, ale pravděpodobnost, že se tak stane, je mizivá. Letos mezi nimi bylo, že byznys přestane být mužským hřištěm a ženám se povede prolomit takzvaný skleněný strop, který jim brání v postupu do nejvyšších pater ekonomiky.

No, nestalo se. Ale zlepšuje se to. „Pomáhá tomu třeba velmi špatná situace na trhu práce, kdy zaměstnavatelé jsou nuceni hledat ve skupinách, které dříve opomíjeli,“ říká v novém pořadu Barvy byznysu Pavlína Kalousová z Byznysu pro společnost.

„Mě by třeba štvalo, kdyby moje žena brala více než já. Teda za stejnou práci,“ říká v rozhovoru nejen o právech žen, ale také třeba o podpoře LGBT komunity šéf českého Vodafonu Petr Dvořák. Co taková politika přináší firmě? I to v první části pořadu nahoře ve videu.

Stát si musí ujasnit, co si od nové aukce kmitočtů slibuje. Zatím jdou jeho požadavky proti sobě, říká šéf Vodafonu.Video: Adam Junek, Seznam Zprávy

A přijde čas, kdy budou zrovnoprávněni čeští zákazníci, třeba s těmi „proslulými polskými“ a budou mít neomezená data ve svých mobilech. O tom jsme s Petrem Dvořákem diskutovali v druhé části pořadu Barvy byznysu.

Pořad Byznys

Magazín o byznysu a s byznysmeny vysíláme každý všední den ve 14:00 a v repríze ve 21:30 (v pátek v 18:15). Najdete ho také na webu Televize Seznam.

Reklama

Doporučované