Hlavní obsah

Proč zmizel ze země bývalý pražský imám?

Uzávěrka Sabiny Slonkové: Jaké informace zjistila známá reportérka ke kauze obvinění bývalého pražského imáma z terorismu?Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Samer Shehadeh byl v muslimské komunitě minoritním hlasem, představoval vysoce konzervativní odnož islámu. Za výslovně nebezpečného ho však nikdo nepovažoval. Pak ale přišlo policejní obvinění z terorismu.

Článek

Před rokem a půl, v době zvýšeného rizika teroristických útoků v Evropě, rozeslal bývalý pražský imám Samer Shehadeh skrze šifrovací aplikaci vzkaz svým souvěrcům. Varoval je, aby se neúčastnili akce proti terorismu spolu s křesťany.

Kvůli možnému vyhrožování a obavám z jeho radikalizace jej obratem začaly vyšetřovat bezpečnostní složky. Zkraje letošního roku pak Shehadeha spolu s jeho bratrem a švagrovou policie obvinila z terorismu. Někdejší imám zmizel ze země.

Co stojí za známými informacemi k případu? Co policie na Shehadeha měla? A jak k jeho obvinění přistupuje muslimská komunita? Byl důvod se pražského imáma bát? Byl nebezpečný? Neznámé souvislosti v Uzávěrce Sabiny Slonkové, pořadu zpracovaném stylem dokudrama.

Pořad Uzávěrka sledujte každé druhé úterý od 20:00 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE

Reklama

Související témata:

Doporučované