Hlavní obsah

Prodejci Forejtova videa oznámili, že chystají další nahrávku. „Vím, že má jít o mě,“ říká ministr

Prodejci Forejtova videa oznámili, že chystají další nahrávku.

 

Reklama

Reportéři investigativního seriálu Seznamu Zvláštní vyšetřování Sabina Slonková a Jiří Kubík popsali fungování skupiny lidí zabývajících se výrobou a distribucí kompromitujících materiálů. O případu hovořili ve studiu Seznamu.

Článek

V říjnu tímto způsobem rozšířili video, které následně zničilo kariéru šéfa hradního protokolu Jindřicha Forejta. A nyní jeden z nich, Miroslav Remeň, reportérům potvrdil, že se chystá rozšíření videa i na jednoho člena vlády.

„A tam už půjde vyloženě o trestný čin,“ uvedl Remeň a naznačil, že se jedná o jakési sexuální služby.

Když reportéři oslovili ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) s dotazem, zda má informace ohledně policejního vyšetřování skupiny distributorů kompromitujícího videa na Jindřicha Forejta, sám od sebe začal mluvit o tom, že má být jejich dalším cílem.

Chovanec: „Nevím, jak by to chtěli natočit"

„Slyšel jsem spoustu drbů, včetně drbů na sebe,“ řekl v rozhovoru. „Má jít o video se mnou a nějakými mladými hochy. Takové video nemůže existovat, nikdy neexistovalo a nevím, jak by to chtěli natočit a s kým.“

Skupinu lidí, kteří se natáčením a následným šířením kompromitujícího videa – minimálně v případě Jindřicha Forejta – zabývají, podle Chovance už nejspíš vyšetřuje policie. Odvolával se na informace protidrogové centrály, jež už začátkem prosince oznámila, že případ prověří. Sama se o to zajímala proto, že na diskreditačních snímcích je zachycen muž s vizáží Jindřicha Forejta mimo jiné při tom, jak šňupe bílý prášek.

Mluvčí pražského státního zastupitelství Štěpánka Zenklová rovněž potvrdila, že vyšetřování případu pokračuje: „Nebudeme v této věci ale komentovat vůbec nic, ani co se vyšetřuje, proti komu a tak dál. Prostě nic.“

Zde se podívejte na díl Zvláštního vyšetřování týkající se zákulisí případu Jindřicha Forejta:

Zvláštní vyšetřování.Video: Kubík Jiří, Slonková Sabina

Reklama

Doporučované