Hlavní obsah

Profesionální celebrita Kim Kardashian lobbovala u Trumpa za dealerku drog odsouzenou na doživotí

Kardashianová mluvila s Trumpem o ženě odsouzené kvůli drogám.Video: Reuters

 

Reklama

Americká celebrita Kim Kardashian, známá především díky své televizní reality show, se setkala s Donaldem Trumpem. U amerického prezidenta prosila o milost pro dealerku drog - třiašedesátiletou Alici Marii Johnsonovou. Po schůzi Kardashian pronesla, že jednání „vypadalo dobře“.

Článek

Celebrita amerických televizních reality show Kim Kardashian ve středu navštívila Bílý dům, aby se u prezidenta Donalda Trumpa přimluvila za ženu odsouzenou za nenásilné drogové delikty. Třiašedesátiletá Alice Marie Johnsonová strávila ve vězení přes dvacet let od doby, kdy ji soud v roce 1997 poslal za mříže na doživotí.

Setkání s Kardashian potvrdil sám Trump na Twitteru. „Skvělá schůzka s Kardashian West, hovořili jsme o vězeňské reformě a odsouzených,“ napsal šéf Bílého domu. Po schůzce s prezidentem Kardashian, manželka rapera Kanye Westa, novinářům řekla, že jednání „vypadalo dobře“. Advokát Johnsonové prohlásil, že je teď na Trumpovi, zda udělením milosti „Johnsonové zachrání život”.

Kardashian se s příběhem Johnsonové seznámila na sociálních sítích a poté jí zaplatila právní služby. Johnsonovou v roce 1997 soud potrestal doživotím za desítky drogových transakcí v Memphisu, v nichž šlo o velké objemy kokainu. V minulosti žádost o zmírnění trestu a omilostnění zamítl bývalý prezident Barack Obama.

O výši trestu Johnsonové, která nebyla nikdy předtím trestána, se brzy objevily pochyby. I když se odsouzená za své činy omluvila a vyjádřila lítost, není jasné, zda Trump prosbám vyhoví. A to i vzhledem k tomu, že se během své volební kampaně přimlouval za co nejpřísnější tresty pro dealery drog.

Reklama

Doporučované