Hlavní obsah

Profesorka usnula během debaty o rasismu. Studenti chtějí její propuštění

Foto: Caitlin Gagnon

Profesorka Patricia Simonová z newyorské Marymount Manhattan.

Reklama

Unverzitní profesorka usnula na Zoom konferenci, kde se řešila problematika rasismu. Dva tisíce podpisů volá po jejím propuštění.

Článek

Profesorka divadelní vědy Patricia Simonová z newyorské soukromé vysoké školy Marymount Manhattan čelí velké kritice poté, co během online diskuze na téma antirasismus na Zoomu zavřela oči a podle záběrů se zdá, že na moment usnula.

Studentka Caitlin Gagnonová ji obvinila z despektu k tématu a začala sbírat podpisy za Simonové propuštění. „Toto je petice, která žádá odvolání členky fakulty, jež nesouzní s antirasistickým pohledem, na kterém jsme se v naší škole dohodli (…),“ píše Gagnonová v úvodu petice. Ta nasbírala už téměř dva tisíce podpisů.

Patricia Simonová trvá na tom, že je fotografie ze Zoom konference zmanipulovaná. „Během setkání jsem nespala. Fotografie je pořízená bez mého souhlasu a ve chvíli, kdy jsem se dívala dolů nebo na malý moment ulevovala unaveným očím,“ reagovala profesorka.

Zdůraznila také, že kvůli oční vadě nedokáže hledět do monitoru počítače dlouhou dobu. „Poslouchala jsem ušima a srdcem vše, co na schůzi bylo řečeno,“ dodává Simonová.

Studentka, která organizuje petici za profesorčin vyhazov, však argumentuje tím, že má Simonová ve své minulosti pár šrámů. „Je známá tím, že šikanuje a ponižuje studenty,“ tvrdí Gagnonová.

Na sociálních sítích se probudila diskuze. V ní, a také v diskuzi u online petice, další studenti upozorňují na chování Patricie Simonové, které ani nesouviselo s údajným usnutím během Zoomu. Studentka Alyssa Tryonová napsala, že je profesorka Simonová „rasistická, toxická vyučující, kterou měla škola vyhodit už dávno“.

„Řekla mi, že já jako Asiat bych nikdy nemohl být úspěšný jako herec, kdybych nenazpíval ‚asijskou píseň‘,“ svěřil se sociálním sítím student Ethan Wong. „Křičela na nás, že jsme na výtah moc těžcí,“ svěřuje se další student, Zachary, pod peticí. „Měla jsem problémy s poruchou příjmu potravy, během hodiny mi uštědřila komentář ‚no podívejme, jaký jsi cvalík‘,“ popisuje Pasquale.

Podle výpovědí studentů se zdá, že „usnutí na Zoomu“ bylo pouhým katalyzátorem dění na Marymount Manhattan. Přestože twitterová diskuze se omezuje na otázku, zda vyučující „spala-nespala?“. Škola zatím odmítla situaci komentovat.

Reklama

Doporučované