Hlavní obsah

Přenos: Vysílali jsme mikulášský koncert skupiny The Tap Tap

Záznam koncertu kapely The Tap Tap sledujte v tomto videu.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Kvůli koronaviru sice padla řada kulturních událostí, ale tradiční mikulášský koncert skupiny The Tap Tap se odehrál i letos - ovšem online. Sledovat jste ho mohli i na Seznam Zprávách.

Článek

Koncert kapely The Tap Tap, která je složená výhradně z handicapovaných studentů a absolventů školy Jedličkova ústavu, najdete nahoře v tomto článku.

Šlo o jejich vůbec první online koncert. „Stejně jako všechny kapely, jsme museli přestat koncertovat. Kvůli našim diagnózám na sebe musíme dávat ještě větší pozor než zdraví muzikanti,“ řekl Ladislav Angelovič, zakládající člen a také bubeník kapely The Tap Tap.

Spolu s Angelovičem koncertem provázel komentátor a autor Šťastného pondělí na Seznam Zprávách Jindřich Šídlo.

The Tap Tap působí na české hudební scéně už víc jak 16 let. Kapelu tvoří žáci a absolventi školy pro tělesně postižené Jedličkova ústavu. Kromě vlastních skladeb kapela hraje také přezpívané písně například od Dana Bárty, Vojty Dyka nebo kapely Xindl X. Skupina vydala už celkem čtyři alba: Hopšidyridy, Párty na kolečkách, Moje volba a Noha na kolejích. Kromě toho také vydali dvě desky s názvem The Tap Tap v Opeře, na kterých jsou nahraná živá vystoupení z tradičních mikulášských koncertů.

Reklama

Doporučované