Hlavní obsah

Vítězem Designbloku se stal Velčovský. Pojďte se podívat s námi na výstavu

 

Reklama

Skoro dvě stovky designérů a desítky velkých značek letos vystavují na Designbloku. Absolutním vítězem byl v neděli vyhlášen Maxim Velčovský, který vytvořil instalaci připomínající obří lustr z barelů.

Článek

V hlavním výstavním prostoru Designbloku má expozici 70 velkých firem. Skoro polovina z nich jsou české značky.

„Třeba tady jsou Slezákovy závody, to je česká firma, která se teď oživila. Začala znovu vyrábět tenhle kovový nábytek a má svoji premiéru na Designbloku," vysvětluje při průchodu výstavou její ředitelka Jana Zielinski.

Hned naproti pak stojí stánek plný uměleckých lustrů firmy Bomma. „Tady už vidíme tu dokonalost jak designového návrhu, tak toho zpracování, které se všechno děje na území České republiky," dodává.

Vítěz přehlídky

Absolutním vítězem udílení cen v rámci 18. ročníku tuzemské přehlídky designu a módy Designblok se stal Maxim Velčovský. Přímo pro Designblok například vytvořil instalaci připomínající obří lustry z plastových barelů nazvanou Slunečnice. Agentuře ČTK to v neděli sdělila mluvčí přehlídky Bára Švehlová. Designblok se koná do pondělí v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti i dalších místech Prahy.

Designblok má letos i svoji interaktivní část, tak zvanou Designérii, která je v centrální hale Průmyslového paláce.

Vedle velkých firem letos na akci vystavuje také 200 menších tuzemských designérů i třeba módních návrhářů.

Designblok skončí na Výstavišti v pražských Holešovicích v pondělí 31. října.

Reklama

Doporučované