Hlavní obsah

Prokletí českých lídrů. Kdo uspěje v politice, může rovnou chystat rozvod

Foto: Profimedia.cz, Seznam Zprávy

Čeští premiéři ukazují, že úspěšně sloučit partnerský život s vysokou politikou je evidentně náročné.

Reklama

Článek

Předseda ČSSD Jan Hamáček oznámil, že se chce po 13 letech manželství rozvést. A doplnil tak řady svých předchůdců, kterým se kvůli vysoké politické funkci rozpadl vztah. Například Jiří Paroubek stihl rozvod – za značné mediální pozornosti – hned dvakrát.

A rozvedl se i Bohuslav Sobotka, muž, o kterém mnozí ani netušili, že nějakou manželku má. Nejde ale jen o výsadu sociálních demokratů, „v chomoutu“ se zrovna nedařilo ani premiérům a předsedům ODS. A největší milostné drama v české politice přinesl překvapivě konzervativní politik, spořádaný katolík a otec čtyř dětí Petr Nečas.

Proč manželství politiků tak často nevydrží, probírají v pořadu Vlevo dole političtí reportéři Václav Dolejší a Lucie Stuchlíková. A kromě vysoké rozvodovosti předsedů vlády řeší i další zvláštnost – že jsou české „paní premiérové“ poněkud neviditelné. Samozřejmě s výjimkou té úřadující.

Nejnovější díl Vlevo dole si poslechněte v přehrávači nad tímto textem.

Vlevo dole

Pořad Václava Dolejšího (@VacDol) a Lucie Stuchlíkové (@StuchlikovLucie), politických reportérů Seznam Zpráv, o české politice nejen vlevo dole, ale také vpravo nahoře. A občas i uprostřed, ale hlavně s nadhledem.

Politické kauzy, problémy tradičních stran, historky ze zákulisí volebních sjezdů i Sněmovny.

Každý týden na Seznam Zprávách v sekci Audio.

Také rádi posloucháte? Napište nám svoje podněty, připomínky nebo tipy na e-mail audio@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Doporučované