Hlavní obsah

Prokuratura v Los Angeles řeší údajný sexuální delikt Kevina Spaceyho

Případ nyní zkoumá státní zástupce. Video: Profimedia.cz, AP, Youtube.com

 

Reklama

Prokuratura převzala případ údajného sexuálního obtěžování ze strany Kevina Spaceyho. Losangeleská policie na něm pracovala od loňského prosince.

Článek

Státní zástupci v Los Angeles řeší případ údajného sexuálního obtěžování ze strany oscarového herce Kevina Spaceyho. Případ se měl odehrát v roce 1992 a jeho obětí měl být dospělý muž. Uvedla to agentura Reuters.

Úřad losangeleského šerifa předal prokuratuře případ 5. dubna. Šerifovi lidé na něm pracovali od loňského prosince, kdy Spaceyho v rámci celosvětové kampaně MeToo obvinila ze sexuálního obtěžování řada mužů. Prvním byl jeho kolega Anthony Rapp, kterého se herec údajně pokusil svést v roce 1986. Rappovi bylo 14 let. Po něm přišli s obviněním i další herci či někdejší zaměstnanci londýnského divadla Old Vic. Dohromady se ozvalo více než 30 mužů.

Společnost Netflix loni na Spaceyho obvinění reagovala ukončením vzájemné spolupráce a herec přišel o hlavní roli v seriálu Dům z karet. Režisér Ridley Scott rovněž oznámil, že vystříhá ze svého dokončeného filmu Všechny prachy světa veškeré scény, v nichž hrál Spacey, a natočí je znovu s hercem Christopherem Plummerem.

Podrobnosti případu zatím nejsou známy. Spaceyho mluvčí zprávu odmítla komentovat.

Reklama

Doporučované