Hlavní obsah

Pronásledování křesťanů v Iráku a rozhovor s válečnou reportérkou Lenkou Klicperovou

Sledujte další díl Světa bez obalu.Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Článek

Na Blízkém východě nyní čelí náboženskému pronásledování více lidí, než tomu bylo kdykoliv v novodobé historii. V Iráku žilo před americkou invazí v roce 2003 asi 1,5 milionu křesťanů různých vyznání. Dnes jich zde zůstalo méně než půl milionu. Místo, kde vzniklo křesťanství, nyní křesťani opouštějí. Sledujte reportáž o lidech, kteří museli utéct před Islámským státem. Reportáž doplní rozhovor s novinářkou Lenkou Klicperovou, která se účastnila bojů proti ISIS.

V další reportáži se zaměříme na Kazachstán, odkud se k bojovníkům Islámského státu v minulosti přidalo mnoho Kazachů. Jedno z míst, kde se muslimové radikalizovali, bylo město Džezkazgan.

Nabídneme vám i příběh ženy, ze které se stala bezdomovkyně poté, co zemřel její muž a ona se i přesto dál starala o svých šest dětí.

Během krutých mrazů se na Sibiři musí lidé zásobit nejenom jídlem a dřevem, ale také vodou, protože vodovodní potrubí zamrzá. Jediným zdrojem vody se tak stávají veliké kusy ledu, které místní vyřezávají z nedalekého jezera.

Pořad Svět bez obalu můžete sledovat v premiéře na Televizi Seznam každý čtvrtek od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod zde.

Reklama

Doporučované