Hlavní obsah

Proseč příští rok přestaví zchátralou budovu na spolkový dům

Foto: Seznam Zprávy

.

Reklama

Proseč na Chrudimsku získala dotaci na spolkový dům. V následujícím roce budovu, která dvě dekády chátrá, opraví. Nové zázemí získá klub seniorů, skauti a místní spolky, řekl starosta Jan Macháček.

Článek

„Kluby sídlí v jiných objektech města. Chtěli bychom je centralizovat. Uvolněné prostory využijeme na jiné činnosti,“ řekl Macháček.

Město před 20 let koupilo dva bývalé objekty společnosti Kara, v jednom je již infocentrum a podnikatelský inkubátor, druhý na obnovu čeká. Proseč na opravu získala dotace 4,9 milionu korun, celkové náklady budou přes sedm milionů korun.

„Objekt je ve velice špatném technickém stavu. My jsme opakovaně řešili žádosti o dotace z různých dotačních titulů, uspěli jsme podruhé v titulu na regeneraci brownfieldů v intravilánu obcí s využitím na nepodnikatelské účely,“ řekl Macháček.

Město má letošní rok i jiné investiční akce, dokončí sportovní halu nebo připravuje parcely pro výstavbu rodinných domů. Spolkový dům proto zařadí do investičních plánu na příští rok. „Vybrali jsem zhotovitele, probíhá dokončení veřejné zakázky. Dotační titul umožňuje zahájit práce v roce 2022,“ dodal Macháček.

Reklama

Doporučované