Hlavní obsah

Proslavil mě Videostop, měli jsme stoprocentní sledovanost, vzpomíná Jan Rosák

Jan Rosák vzpomínal v magazínu Slavní na své televizní začátky.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Jan Rosák působí v médiích od sedmdesátých let. Prošel si Československým rozhlasem i televizí a zažil erupci porevoluční svobody médií. Sám nejvíc vzpomíná na Videostop, který před nástupem komerčních stanic dosahoval neuvěřitelné sledovanosti.

Článek

„Videostop se mi jednak nejvíc líbil, jednak mě v podstatě proslavil. Zadřel se mi pod kůži a bez pár let jsem s ním byl třicet roků,“ vzpomíná moderátor Jan Rosák. „To se dneska moc nevidí. Někdy pořady končí i po pěti měsících. Ale abych se zase nenaparoval, tehdy byla jedna televize a měli jsme stoprocentní sledovanost. To se dneska moc nevidí.“

Rád vzpomíná na pád minulého režimu, který se velmi rychle začal odrážet ve veškeré výrobě. „Tehdy se hodně měnily politické věci, už se nemuselo dodržovat, co nám nařizovala strana a vláda, a najednou jsme mohli dělat svobodné vysílání, byli jsme z toho vedle, nikdo to moc neuměl. Museli jsme se všechno učit a autocenzura byla v člověku pořád. Postupně jsme se jí ale zbavili. A rádi,“ dodal Jan Rosák.

Celý rozhovor s moderátorskou legendou si můžete pustit v úvodním videu.

Jde o součást magazínu Slavní, který můžete v premiéře sledovat každou neděli od 21:10 na celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE.

Reklama

Související témata:
Jan Rosák

Doporučované