Hlavní obsah

Prostřeno je perverzní zábava, říká michelinský kuchař Roman Paulus

Paulus: Jím všechno, ale asijské vejce se zárodkem kachny bych si nedal.

 

Reklama

Návštěva michelinského komisaře je jako kontrola z hygieny, popisuje ve Výzvě držitel nejprestižnějšího gastronomického ocenění Roman Paulus. Člověk podle něj „musí být vytesaný z kamene“, aby nebyl nervózní.

Článek

Připravoval jídlo pro britskou královnu i Andreje Babiše. S ním se kuchař Roman Paulus dostal do drobného konfliktu v době, kdy ještě nebyl politikem.

„Host, který k nám přijde, je stejně důležitý jako zmiňovaný magnát nebo královna. Pro ni jsem připravoval jen část menu, přílohu. Byly to zelené fazolky. Připravil jsem je nejlíp, jak jsem uměl,“ popisuje Paulus.

Proč se fazolky nakonec nepovedly? Vadí mu, že je Zdeněk Pohlreich tak jadrný? Jak těžké je pro šéfkuchaře udržet si michelinskou hvězdu? Za kolik se najíte v Alcronu? A snědl by Roman Paulus psa? Podívejte se na rozhovor v úvodním videu.

Reklama

Související témata:

Doporučované