Hlavní obsah

Proti imigrantům a Drahošovi, hlásá inzerát majitele Mountfieldu. Vyprovokoval i trestní oznámení

Inzerát na podporu Zemana zadal podnikatel Miroslav Schön.Video: Aleš Černý

 

Reklama

Ve dvou českých celostátních denících vyšel inzerát podporující prezidenta Miloše Zemana a vymezující se proti imigrantům a Jiřímu Drahošovi.

Článek

Zpravidla bývá zadavatelem inzerátu či venkovní reklamy politická strana nebo politik a zhotovitelem agentura. V případě čerstvého inzerátu na podporu Miloše Zemana je tomu naopak. Dle zveřejněných údajů ho zadala agentura Euro - Agency a zhotovil spolek Přátelé Miloše Zemana.

Euro - Agency už před prvním kolem přispěla Zemanovi 1,8 milionu korun. Jednatelem Euro - Agency je spolumajitel Mountfieldu Miroslav Schön. Jeho obchodními partnery jsou od předloňska čínští akcionáři z Eurasia Development Group Limited. Tedy podnikatelé ze země, kterou po politické a byznysové stránce hojně propaguje právě prezident Miloš Zeman.

Na otázku Seznam Zpráv, zda inzerát neporušuje prezidentův předvolební slib, že nepovede negativní kampaň, reagoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček slovy, že jde o akci podporovatelů Miloše Zemana.

Podle zaměstnance Euro - Agency (kterému se reportér Seznamu dovolal, ale jenž mu zároveň nechtěl říct své jméno) je inzerát Schönovou osobní záležitostí. Schöna se telefonicky ani přes SMS zprávu kontaktovat nepodařilo.

Vyznění inzerátu vyprovokovalo dva muže k tomu, aby šli hned ve čtvrtek na policii podat trestní oznámení pro pomluvu. Chtějí tím prý pomoci zkultivovat kampaň.

Jak inzerát vypadá a jak okolnosti jeho vzniku hodnotí odborníci, uvidíte ve videu v úvodu článku. Příběh o lidech, kteří kvůli inzerátu šli na policii potom ve videu pod tímto textem.

Muži podali trestní oznámení kvůli inzerátu na podporu Zemana.Video: Petr Švihel

Reklama

Doporučované