Hlavní obsah

Prověřili jsme lávky v Praze. Hrozí jim totéž, co té v Troji?

Podívejte se, jak vypadají opravené lávky v hlavním městě.

 

Reklama

Během týdne jsme se vydali na Libeňský a Vyšehradský železniční most v Praze kvůli analýze Technické správy komunikací z minulého roku. Stavby jsou ve špatném stavu. Prověřili jsme proto stav menších lávek.

Článek

V analýze je seznam mostů a lávek a každá stavba má hodnocení, v jakém je technickém stavu. Velmi často si hlavně menší lávky vysloužily negativní hodnocení.

Prověřili jsme proto například pražské lávky v ulicích U Michelského lesa nebo v ulici Ledecká. Podle analýzy z roku 2016 byly lávky ve velmi špatném stavu. V současnosti jsou lávky ale úplně nové nebo opravené.

Tisková mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková Seznamu potrvdila, že některé lávky jsou už opravené.

Téma kvality mostů a lávek začalo po pádu lávky v Troji. Dělníci na Císařském ostrově pokračují v demontáži pilíře zřícené lávky. Následně bude vytažena část nosné konstrukce, která leží v řece.

Na demontáž dohlíží policie a znalci. Až firma demontuje trosky na Císařském ostrově, přesune se na trojský břeh. Lávka se zřítila v sobotu odpoledne, zraněni při tom byli čtyři lidé. Příčina pádu stále není známa.

Praha nechala v minulých dnech uzavřít lávku ve středočeských Černošicích, která není v dobrém stavu a patří hlavnímu městu. Lidé i přes zákaz pražského magistrátu po lávce chodí, protože zábrany někdo odstranil.

Reklama

Související témata:

Doporučované