Hlavní obsah
Online

Provoz Blanky byl po mnohahodinovém kolapsu plně obnoven

Foto: Redakce Seznam

Reklama

aktualizováno •

Provoz tunelového komplexu Blanka v Praze se po nočním a dopoledním kolapsu zabezpečovacích zařízení opět rozjel.

Článek

Uzavírka tunelu Blanka zasáhla do ranní špičky v hlavním městě, kolony se tvořily v okruhu mnoha kilometrů v okolí vjezdů do Blanky. Pražský magistrát doporučil řidičům, aby využili objízdné trasy po povrchu, zvolili jinou trasu nebo použili místo aut městskou veřejnou dopravu.

Komplex složený z Bubenečského, Dejvického a Brusnického tunelu byl uzavřen v úterý večer kvůli výpadku bezpečnostních a kamerových systémů. Plný provoz byl spuštěn ve 12:22.

  • Blanka znovu jede v plném provozu

    Ve všech částech tunelového komplexu Blanka byl od 12:22 hodin obnoven běžný provoz. „Děkujeme řidičům za trpělivost a za pochopení nutných dopravních opatření, která provázela uzavření tunelů,” napsal v prohlášení magistrát.

  • Náměstek pro dopravu vysvětluje příčinu ranního omezení

    Rozhovor s Petrem Dolínkem.Video: Pavlína Kosová

  • Před tunelem se tvořila zácpa

    Dopravní situace před tunelem Blanka.Video: Redakce Seznam

  • Provoz v tunelu řídí dopravní hlídky policie

    Podle TSK budou tunelem Blanka ve zvýšeném počtu projíždět dopravní hlídky Policie ČR. Budou dbát na bezpečnost řidičů a usnadňovat dopravu, která je v tunelu stále omezená.

  • Blankou už lze projet, zůstává ale v nouzovém režimu

    Jak uvedla Technická správa komunikací hl. m. Prahy, Blanka už je opět průjezdná. Celý komplex ale zůstává v nouzovém režimu a rychlost je omezena na 50 km/h. Kamerový systém se podařilo zprovoznit.

  • Situace na silnicích

    Video: Seznam

    Ranní provoz v okolí Argentinské ulice v Praze 7. Komunikace, navazující v hlavním městě na dálnici D8, je jednou z hlavních přístupových cest k tunelovému komplexu Blanka.

Reklama

Související témata:

Hlavní zprávy