Hlavní obsah

Provoz na dálnici zastavila čokoláda, z cisterny se jí vylily tuny a hned začala tuhnout

Podívejte se, jak vypadalo místo čokoládové nehody.Video: Jan Marek, AP, Reuters

 

Reklama

K nehodě kamionu s tunami tekuté čokolády došlo na polském úseku dálnice A2. Oblíbená pochutina pokryla všech šest jízdních pruhů v obou směrech a podle hasičů půjde odstranit velmi těžko, začala totiž tuhnout.

Článek

Televize ABC News popsala nehodu jako „lepkavou bryndu”.

Kamion s tekutou čokoládou jel po polském úseku dálnice A2, která vede přes Poznaň, Lodž a Varšavu až na běloruskou dálnici M1. Po páté hodině ranní se však při své cestě na vozovce obrátil a jeho náklad vytekl na asfalt. Nehoda se stala poblíž polského města Slupca nedaleko Poznaně.

Při nižších ranních teplotách začala ale čokoláda tuhnout, což hasičům zkomplikovalo její odklízení z dálnice.

„Dokonce i olejové skvrny jsou na odstranění snazší a rychlejší záležitostí než rozmazaná čokoláda. Bude to trvat dost dlouho. Těch vrstev se zbavíme jedině silným tlakem teplé vody, alespoň tak to tvrdí výrobci,” vysvětlil náročnou komplikaci polské dopravní situace služebně starší hasič Bogdan Kowalski.

Řidiče převezli záchranáři do nemocnice se zlomenou rukou. Doprava byla brzy ráno méně frekventovaná než přes den, tudíž nikdo další nepřišel k újmě.

„Chtěl jsem tu čokoládu obejít podél příkopu, ale na svahu mi to podklouzlo, takže jsem do něj spadl... Stejně byl plný čokolády, ve které mi zůstala bota,” popsal stav dálnice místní novinář Tomasz Malecki, který o nehodě také informoval.

Reklama

Doporučované