Hlavní obsah

Provozovatel Electro Worldu koupil 21 prodejen K+B Elektro

Foto: Electroworld

Interiér prodejny Electro World. Síť se letos rozroste o dalších 21 prodejen.

Reklama

Slovenská firma NAY koupila společnost K+B Expert, která v Česku provozuje 21 prodejen s elektronikou. Díky transakci přechází prodejny K+B Elektro pod prodejní síť Electro World.

Článek

Provozovatel sítě Electro World, firma NAY a.s., koupila v Česku 21 prodejen s elektronikou K+B Elektro, které spadají pod firmu Expert ČR, s.r.o.

„Jsme nadšeni, že můžeme oznámit tuto transakci s K+B Expert, s.r.o. Díky ní posílíme svou pozici jednoho z největších maloobchodních prodejců spotřební elektroniky na českém trhu a celkově v regionu střední Evropy,“ komentovali obchod v tiskové zprávě zakladatelé a majitelé společnosti NAY a.s. Peter Zálešák a Ján Tomáš.

Tisková zpráva uvádí, že cena za transakci nebude zveřejněna. Její dokončení je očekáváno začátkem dubna 2021. Transakce podléhá běžným podmínkám, včetně schválení Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže.

Díky prodeji se začlení jednadvacet prodejen K+B Elektro, které loni dosáhly obratu 800 milionů korun, do prodejní sítě Electro World. Vznikne tak silná prodejní síť pod vedením jednoho majitele. „Síť prodejen K+B Elektro, která se začlení pod novou značkou do sítě Electro World, je komplementární k naší stávající síti prodejen a zdvojnásobí počet míst, ve kterých nás český zákazník může navštívit,“ uvedli v tiskové zprávě Zálešák a Tomáš.

Skupina NAY a.s. odkoupila síť prodejen Electro World v roce 2014. Aktuálně má Electro World v Česku 19 prodejen a je jedním z největších řetězců s elektronikou. Na Slovensku je pod značkou NAY celkem 38 obchodních míst, což z ní dělá lídra v prodeji spotřební elektroniky v zemi.

Firma K+B Expert, s.r.o., která provozuje prodejny K+B Elektro a zajišťuje maloobchodní činnost Kappenberger + Braun GmbH & Co. KG na českém trhu, je společně s největším slovenským maloobchodním prodejcem spotřební elektroniky NAY a.s. členem mezinárodní kooperace Expert International.

O různých formách spolupráce společnosti jednaly už několik let. „Jsem rád, že se tímto krokem podařilo zajistit úspěšnou budoucnost prodejnám K+B Elektro na českém trhu. NAY a.s. je silný partner, jenž dokáže zabezpečit kontinuitu a další rozvoj sítě pod svou značkou Electro World,“ řekl Peter Franz Weiss, jednatel společnosti K+B Expert, s.r.o.

Společnost Expert ČR se chce dále zaměřovat na expanzi regionálních podnikatelů, kteří znají svou klientelu, na rozvoj e-shopů s dobrou logistickou dostupností a mezinárodní kooperace s Expert International. To je podle jednatele firmy Expert ČR Ladislava Pospíšila směr, kterým se chce společnost v budoucnu ubírat.

„Největší příležitosti pro náš další rozvoj vidíme u prodejen středních a menších formátů. Chceme se proto nyní soustředit na společníky, kteří jsou nezávislými podnikatelskými subjekty a na využití know-how majitelů, kteří znají svůj region a své zákazníky,“ uvedl Pospíšil a dodal, že je společnost otevřena dalším silným a nezávislým obchodníkům v tuzemsku.

Reklama

Doporučované