Hlavní obsah

Prskavec s Hradilkem postoupili v Penrithu z kvalifikace, dařilo se i dalším vodním slalomářům

Vodní slalomáři prošli v Austrálii kvalifikací.Video: Josef Mačí, AP, Seznam Zprávy

 

Reklama

Dařilo se olympionikům Jiřímu Prskavcovi i Vavřinci Hradilkovi. Především oni dva budou v květnu bojovat o jediné místo v reprezentaci.

Článek

První rankingový závod dopadl pro vodní slalomáře výborně. V australském Penrithu postoupili z kvalifikace ve všech lodních kategoriích. Dál jdou i oba olympionici Jiří Prskavec a Vavřinec Hradilek.

„Budu rád, když se mi povede alespoň jedna jízda. Žádné očekávání nemám, ale jsem rád, že je tady víceméně kompletní světová špička,“ řekl před závodem Hradilek.

Právě Prskavec s Hradilkem budou největší favorité v boji o jediné zbývající místo v reprezentačním výběru kajakářů, který přijde na řadu v květnu.

„Když chce člověk jezdit o přední světová místa, musí vyhrát domácí nominaci, jinak ve světové elitě nemá co dělat,“ komentoval nadcházející souboj Prskavec.

V sobotu jsou na programu semifinálové jízdy kajakářek a singlkanoistů. Deset nejlepších z těchto kategorií bude ještě ten den bojovat o medailové příčky. V neděli pak stejný program čeká kajakáře a singlkanoistky.

Reklama

Doporučované