Hlavní obsah

Průzkum: Pětina mladých lidí se hlásí k odlišné sexuální orientaci

Pětina mladých lidí je součástí LGBT komunity.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

U mladší generace také roste podpora LGBT komunitě.

Článek

Dnešní generace mladých lidí vnímá svou sexualitu jinak než starší lidé. To vyplývá z výzkumu americké organizace na podporu práv homosexuálů GLAAD.

Průzkum ukázal, že pětina lidí ve věku od 18 do 34 let se řadí do tak zvané LGBT komunity, tedy mezi gaye, lesby či osoby, neidentifikující se s vrozeným pohlavím (transgender). Dále z šetření vyplynulo, že čím starší lidé jsou, tím méně se se skupinou alternativního sexuálního chování ztotožňují. U lidí mezi 35 a 52 roky je to už jen 12 procent. U starších pak dokonce jen sedm procent.

Podobně to vypadá s přijetím „odlišností" u těch, kteří se přihlásili k heterosexuální orientaci. Mezi mladší generací uvedlo, že LGBT komunitu akceptuje nebo dokonce podporuje, 63 procent dotázaných. U starších bylo procento nižší, leč rovněž překračovalo padesátiprocentní hranici.

Mimochodem boj za práva homosexuálů v posledních dnech rezonoval i Evropou. V sobotu se vydali Holanďané do ulic na podporu gay páru, který byl před pár dny napaden pěticí náctiletých chlapců. Především v Nizozemí, ale nejen tam, vyjadřovali muži solidaritu s homosexuální komunitou publikováním fotografií na sociálních sítích, jak se drží za ruku s jiným mužem.

Reklama

Související témata:

Doporučované