Hlavní obsah

První fotky z Indie: Letadlo z Dubaje se po přistání rozlomilo

aktualizováno •

Nejméně 18 mrtvých a několik desítek zraněných si na jihu Indie vyžádala nehoda letadla společnosti Air India, které letělo z Dubaje. Podle agentury Reuters bylo na palubě Boeingu 737 190 osob.

Reklama

Článek

„Kvůli špatnému počasí nemohl pilot napoprvé přistát, tak se se strojem otočil a pokusil se naletět na přistání z jiné strany,“ uvedl indický ministr pro civilní letectví ve spojitosti s událostí. Podle tamních televizních stanic stroj při přistávání v hustém dešti a za špatné viditelnosti přejel ranvej, sjel více než deset metrů dolů po svahu a pak se jeho trup rozlomil na dvě části.

Nehoda se stala ve městě Kalikut ve státě Kérala, kde přistávací dráhu lemují po obou stranách hluboké rokle a přistávání je tam náročné i za příhodných podmínek. Přesnou příčinu havárie by mělo odhalit vyšetřování. Letadlo bylo v provozu dva roky.

Původní informace mluvily o tom, že při nehodě zemřeli dva lidé a zranilo se jich do dvou desítek, po zhruba půl hodině však AP s odkazem na indickou policii informace opravila. Nyní se podle agentury Reuters ví o 18 mrtvých a několika desítkách hospitalizovaných, z nichž nejméně 16 je vážně zraněno.

Mezi mrtvými jsou podle prvních informací oba piloti letadla. Letoun po havárii nezačal hořet a cestující bylo možné evakuovat. Jednalo se o repatriační let z Dubaje, kterým se do Indie vraceli indičtí občané ze zahraničí. Pravidelné komerční lety byly zrušeny kvůli pandemii nemoci covid-19.

Celkem bylo podle tamních médií na palubě 174 dospělých cestujících, deset dětí, dva piloti a čtyři členové palubního personálu. Záchranná akce už byla oficiálně ukončena.

Reklama

Doporučované