Hlavní obsah

První oslava lví žně Báby z ledu: Byli jsme s kamerou u toho

Český lev: Kdo se nejvíc radoval a jak to v sobotu v noci vypadalo v pražském Rudolfinu?Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

 

Reklama

Televize Seznam vyzpovídala oceněného režiséra Bohdana Slámu, jehož snímek o otužilcích posbíral nejvíc - celkem šest - sošek Českého lva.

Článek

Nikdy není pozdě proměnit svůj život, porušit zavedené a prázdné rituály a najít lásku i vlastní sebevědomí. Tak zní podtitul snímku Bába z ledu, který se stal nejúspěšnějším filmem na sobotním udílení Českých lvů.

Vůbec poprvé na cenu pro nejlepšího herce dosáhl Pavel Nový. Soška pro něj sice byla novinkou, otužování, kterému se věnuje v oceněném filmu, propadl dávno. Divákům poradil, kdy je nejlepší čas pustit se do psychologické války se studenou vodou.

Další favorizovaný snímek - Po strništi bos režiséra Jana Svěráka - sbíral ceny spíše jen v technických kategoriích. A oceněn byl za vedlejší roli v něm herec Oldřich Kaiser. Pochvaloval si, že soška oproti loňskému roku, kdy ji vybojoval za Masaryka, změnila podobu a má tak dva odlišné „druhy“.

Další podrobnosti se dozvíte v reportáži Terezy Willoughby v úvodním videu.

Slavnostní večer jsme sledovali v online přenosu:

Udílení cen jsme sledovali online

Cenu pro herečku v hlavní roli získala (rovněž za Bábu z ledu) Zuzana Kronerová. Ta byla už na sklonku září hostem Výzvy Seznamu, kde o snímku obšírně pohovořila. Interview vám znovu nabízíme.

Výzva: Dvacet minut v ledu, pak přijde smrt. Herečka Zuzana Kronerová kvůli filmu propadla otužování.Video: Renata Kalenská

Sledovali jsme přípravy na 25. ročník filmových cen. Ukážeme vám je den po dni.

Pohled do zákulisí největších českých filmových cen.Video: Tereza Willoughby, Seznam Zprávy

Reklama

Doporučované