Hlavní obsah

První premiérou nadcházející divadelní sezony v Kladně budou Tři mušketýři

Foto: https://www.nasekladno.cz/

Divadlo Kladno.

Reklama

První premiérou nadcházející divadelní sezony v Kladně budou Tři mušketýři. Inscenaci soubor městského divadla poprvé divákům představí 2. října.

Článek

„Podtitulem celé 107. sezony bude Odvaha srdce,“ uvedla dnes v tiskové zprávě Dagmar Brandlová z kladenského divadla.

Diváci se mohou těšit na výpravné ztvárnění hry vycházející z klasického románu Alexandra Dumase staršího. „Bude však českou premiérou nové dramatizace slavného amerického autora Kena Ludwiga,“ informovala Brandlová. Tato dramatizace podle ní věrně zachycuje ducha původní románové předlohy, ale zároveň se Ludwig nebál pustit do několika drobných změn. „Autor, který je také autorem dramatizace Vraždy v Orient Expresu (Murder on the Orient Express), kterou má Městské divadlo Kladno momentálně na repertoáru, patří k nejvýznamnějším světovým dramatikům současnosti, je držitelem těch nejprestižnějších divadelních cen a jeho texty se těší široké oblibě po celém světě,“ doplnila Brandlová.

Mušketýry ztvární Michael Vykus a Kryštof Dvořáček, role Aramise patří hostujícímu Ondřeji Novákovi. D´Artagnana si zahraje Tomáš V. Hron a jeho hubatou sestru Anna Polcrová.

Tři mušketýři budou v kladenském divadle první inscenací režiséra a překladatele Šimona Dominika, bývalého uměleckého šéfa Západočeského divadla Cheb a Divadla F. X. Šaldy v Liberci, který je jedním ze zakladatelů pražského Divadla NaHraně. Dominik je též autorem překladu.

Podle Brandlové bude sezona v Kladně divadelní studií na téma lidské statečnosti a také oslavou vůle vzepřít se nespravedlnosti a příkoří. Pro nadcházející sezonu divadlo chystá šest premiér, kromě Tří mušketýrů komedii Nejstarší řemeslo, Annu Kareninu, Smrt v růžovém, Sexmisi a Návštěvu staré dámy.

Reklama

Související témata:

Doporučované