Hlavní obsah

Videa, jak se otřásla Itálie včetně Říma. Zemětřesení přišla tři po sobě

Střední Itálii postihlo ve středu večer silné zemětřesení, pocítili ho i obyvatelé římské metropole.

Reklama

Článek

Epicentrum prvních otřesů o síle 5,4 stupně Richterovy škály bylo v provincii Macerata. Druhé zemětřesení s intenzitou 6,3 stupně se ozvalo po deváté večerní. Zprávy o třetím zemětřesení, tentokrát o síle 4,9 stupně Richterovy škály, přišly dnes brzy ráno. Stejně jako u prvních dvou zemětřesení nejsou hlášeny žádné oběti, nicméně v nemocnicích leží lidé ve vážném stavu a stovky lidí utrpěly méně vážná zranění.

Macerata leží jen pár desítek kilometrů severně od regionu postiženého ničivým zemětřesením letos v srpnu. Informace o nejnovější kalamitě přicházely v průběhu večera, v prvních zprávách nebyly žádné informace o možných obětech.

Zemětřesení nejvíce zasáhlo obci Castelsantangelo sul Nera, která leží v provincii Macerata. Silné otřesy zaznamenali seizmologové krátce po devatenácté hodině i v dalších městech regionu, mimo jiné v Ascoli, Anconě či Fabrianu. Lidé podle agentury ANSA vybíhali z domovů v panice. Tísňové linky zaznamenaly četná volání.

Otřesy byly cítit i ve městech L'Aquila, Amatrice či Rieti, která byla postižena ničivým zemětřesením letos 24. srpna. Tehdejší otřesy o síle 6,2 stupně Richterovy škály, které měly epicentrum u města Accumoli v provincii Rieti, si vyžádaly 298 obětí a téměř čtyři stovky zraněných.

Starosta vesnice Castelsantangelo sul Nera Mauro Falcucci uvedl, že zatím nemá zprávy o obětech, ale že se v obci zřítily budovy a vypadl elektrický proud.

Zemětřesení zaznamenali i v Římě, který je od epicentra vzdálen asi 170 kilometrů.

Reklama

Související témata:

Doporučované