Hlavní obsah

První záběry z nového filmu o Karlu Gottovi. Zavede vás do jeho soukromí

Tvůrci celovečerního dokumentárního filmu o Karlu Gottovi dnes zveřejnili první záběry. Symbolicky v den jeho nedožitých 81. narozenin.Video: bontonfilm.cz

 

Reklama

Tvůrci celovečerního dokumentárního filmu o Karlu Gottovi dnes zveřejnili první záběry. Symbolicky v den jeho nedožitých 81. narozenin.

Článek

Do českých kin snímek s názvem Karel vstoupí 15. října 2020, informoval Lukáš Vedral z distribuční společnosti Bontonfilm. „Je to náš dar k narozeninám, dar, který sice nemůžeme předat osobně, který nás ale naplňuje radostí,“ uvedla režisérka filmu Olga Malířová Špátová.

Karel Gott zemřel 1. října před půlnocí ve své vile na pražské Bertramce. Léčil se s akutní leukémií. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit v pátek 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 000 lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli s Gottem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Sobota byla zároveň dnem státního smutku.

„Měl by být pro nás vzorem tím, jak byl slušný a gentlemanský. Nikdy jsem nezažila člověka s tak velkou kariérou, tak velkým talentem a současně tak slušného a s takovou pokorou,“ uvedla Špátová.

Cílem režisérky bylo zachytit autenticky Gotta jako fenomenálního zpěváka, jako malíře, ale zároveň milujícího manžela a otce svých dětí. Film však nemá být přehlídkou nesporné slávy Karla Gotta a jeho úspěchů. „Proto ani není možné srovnávat můj předchozí film Fenomén Gott s tímto nynějším. Každý je jiný. Minimálně tím, že jsme je natáčeli v jiné životní etapě Karla Gotta, a to se velmi projeví v jeho osobní, až intimní zpovědi, kterou nám poskytl a která nás všechny utvrdila v tom, s jakou legendou máme možnost pracovat,“ sdělila Špátová.

Reklama

Doporučované