Hlavní obsah

První zpověď Babišova novináře: „Přes můj telefon vznikly tajné nahrávky našich schůzek"

Rozhovor s Markem Přibilem vedl Jiří Kubík.Video: Jiří Kubík

 

Reklama

Redaktor Přibil exkluzivně promluvil o tom, jak chodil za vydavatelem a lídrem ANO Andrejem Babišem konzultovat kauzy proti ČSSD.

Článek

„Naše první schůzka se odehrála v září, druhá koncem listopadu a třetí koncem loňského roku nebo začátkem letošního,“ vyjmenovává Marek Přibil tři setkání s Andrejem Babišem, předsedou vládního hnutí ANO, do jehož svěřenského fondu spadá i zpravodajské vydavatelství MAFRA.

Nahrávky, které byly při těchto důvěrných schůzkách pořízeny, se v květnu objevily na twitterovém účtu označeném jako Skupina Šuman (podle jména řídícího důstojníka agenta StB Bureše, pozn. red.). Staly se rozbuškou ve vládní krizi a přispěly k odchodu Babiše z vlády. Přibil byl zároveň vyhozen z redakce MF Dnes. Teď poprvé souhlasil s tím, že vystoupí na veřejnosti. Rozhovor poskytl Seznamu pro pořad Výzva.

„Chtěl jsem se Andreji Babišovi zavděčit. Moje důvody zatím nikde nepadly," říká teď v rozhovoru Přibil. Co konkrétně se u Babiše odehrávalo? Proč, jak moc a čeho se teď bojí? Podívejte se na Marka Přibila ve videorozhovoru nahoře.

Reklama

Doporučované