Hlavní obsah

Prvními finalisty mistrovství světa jsou Francouzi, o výhře nad Belgií rozhodl stoper Umtiti

Foto: Profimedia.cz

Samuel Umtiti vstřelil svůj nejdůležitější gól v kariéře.

Reklama

Francie porazila v semifinále světového šampionátu Belgii 1:0 zásluhou branky stopera Samuela Umtitiho, který se prosadil ve druhém poločase po rohovém kopu.

Článek

Pro mnohé fanoušky po celém světě předčasné finále turnaje v Rusku mezi Francií a Belgií rozhodla standardní situace a perfektní taktický výkon týmu kouče Didiera Deschampse. Postupovou branku tak vstřelil překvapivě stoper Francie Samuel Umtiti.

V první půli měli více ze hry Belgičané, ale prosadit se jim nepovedlo. Hlavně proto, že parádní zákrok vytáhl brankář Francie Hugo Lloris, který vychytal střelu Tobyho Alderweirelda zhruba z dvanácti metrů. Na druhé straně se předvedl i gólman Belgie Thibaut Courtois proti Benjaminu Pavardovi.

Za zmínku stojí ještě průnik kapitána Belgie Edena Hazarda, jehož střelu těsně před gólmanem přizvedl Raphael Varane. Mimochodem stoper Realu Madrid v průběhu celého zápasu doslova vymazal dosud druhého nejlepšího střelce turnaje Romela Lukaka.

Jediná branka zápasu padla pět minut po přestávce, kdy si na roh Antoina Griezmanna naskočil na přední tyči Samuel Umtiti.

Francie se poté zatáhla a Belgie jen těžce dobývala perfektně hrající obranu soupeře. Eden Hazard se ze svého levého křídla stáhl více do středu hry, což Belgii rovněž příliš neprospělo.

V součtu s mdlými výkony Lukaka a Kevina de Bruyneho si Les Blues došli do finále. Francie tak může po dvaceti letech znovu vyhrát mistrovství světa a současný francouzský kouč Didier Deschamps se tak může stát třetím člověkem na světě, který vyhrál šampionát jako hráč i jako trenér.

Reklama

Doporučované