Hlavní obsah

Prvním Zlínským patriotem je Petr Dvořák, ocenění udělil primátor

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

Prvním Zlínským patriotem je Petr Dvořák. Ocenění nazvané Zlínský patriot udělil primátor Jiří Korec (ANO) poprvé. Určeno je pro lidi, kteří mají prokazatelný přínos svému okolí ve Zlíně v jakékoliv oblasti veřejného života.

Článek

Petr Dvořák, který žije ve Zlíně od narození, získal ocenění za své nezištné aktivity v údržbě veřejného prostoru.

„Ocenění má vyzdvihnout obyvatele města či kolektivy, mimo podnikatelskou sféru, za jejich pomoc a přínos v oblasti veřejného života a rozvoje občanské společnosti. Velmi si cením nezištné pomoci městu a občanům města. Pan Dvořák společně se synem v době covidu například odplevelili městský chodník. Když zveřejnil fotku, jak to vypadalo předtím a potom, tak opravdu byl vidět velký pokrok, stal se z něj opět široký chodník skoro jako nový,“ uvedl primátor Jiří Korec.

Dvořák ocenil komunikaci mezi obyvateli a radnicí. „Osobně můžu říct, že veškeré podněty, které jsem dal na zlepšení, vyčištění nebo opravení, byly všechny z 80 procent ze strany města vyřízeny. Některé za tři dny, jiné za měsíc, podle náročnosti oprav. Toho si velice cením,“ uvedl.

Cena Zlínský patriot bude udělována jednou za čtvrt roku a je určena zejména obyvatelům Zlína. Není však podmínkou, aby šlo pouze o obyvatele města. „Nominaci konkrétní osoby může podat kdokoliv starší patnácti let prostřednictvím formuláře v systému Mobilní rozhlas. Návrhy na ocenění osobností druhého kola lze zasílat do 30. září 2021. Osobnosti, které nebudou oceněny v aktuálním kole, se automaticky posouvají do výběru následujícího období. Ze zaslaných návrhů vybere primátor Jiří Korec v každém kole vždy jednu osobnost, která si jako cenu pak bude moci vybrat jeden z produktů nabízející městské společnosti, jako jsou hokejový klub Berani Zlín, Lázně Zlín, filharmonie Bohuslava Martinů, Městské divadlo Zlín a podobně,“ uvedl Melzer.

Reklama

Související témata:

Doporučované