Hlavní obsah

Psala se tu historie zločinu. Ale nikdo to nechce ani za polovinu ceny

Exekutoři se v úterý už napočtvrté pokusí prodat velkou vilu Radovana Krejčíře v Černošicích.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

O vilu Radovana Krejčíře v Černošicích se v úterý ani na čtvrtý pokus nikdo nepřihlásil.

Článek

Exekutoři se v úterý pokusili už napočtvrté prodat černošickou vilu, kterou před třinácti lety proslavil její majitel Radovan Krejčíř, když z ní během domovní prohlídky dokázal zmizet policistům.

Avšak ani do dalšího pokusu o dražbu Krejčířovy vily se nikdo nepřihlásil.

Podle informací ČTK se může další pokus uskutečnit nejdříve za čtyři měsíce, vyvolávací cena zůstane na 48,6 milionu korun.

Video: Tajné Krejčířovy nahrávky. Co chystal, než opustil vilu a zmizel

Tajné nahrávky telefonátů Radovana Krejčíře.Video: Seznam Zprávy

Odhadní cena vily přesahuje podle znaleckého posudku z roku 2015 částku 97 milionů korun, cena v dražbě už však je nyní rapidně nižší.

Exekutoři se už zkoušeli černošický komplex prodat za dvě třetiny odhadní ceny a nyní to už podruhé zkoušejí za polovinu odhadní ceny, tedy za 48 645 000 korun.

Pokud se zájemce do úterního dopoledne neobjeví, budou se nabídky za polovinu odhadní ceny opakovat.

S cenou nelze jít za současného posudku odhadce níž. Pokud by exekutoři chtěli zkusit prodat vilu laciněji, museli by nechat vypracovat nový znalecký posudek podle nových pravidel.

Jenže v takovém případě by měli Krejčířovi znovu možnost podávat proti posudku i postupu exekutorů námitky. A s těmi se v minulosti exekutoři potýkali celé tři roky, takže se obstrukcí obávají.

Krejčířova vila se stala místem zážitků pro dobrodruhy.

Exekutorům se přitom loni podařilo prodat menší Krejčířovu vilu v Černošicích za necelých šestnáct milionů korun. Ta byla pro kupce zajímavější nejen nižší cenou. Šlo o zachovalou prvorepublikovou vilou a Krejčíř ji – na rozdíl od slavnější stavby – nepřizpůsobil tolik svému vkusu.

Právě úpravy odpovídající vkusu původního majitele zmiňuje znalecký posudek jako jednu z nevýhod nyní prodávané stavby.

Video: Jak vypadá menší Krejčířova vila v Černošicích

Tak vypadá menší - už prodaná - vila Radovana Krejčíře v Černošicích.Video: Hanuš Hanslík

Z Krejčířova majetku, který zůstal po jeho útěku z republiky, už exekutoři prodali také pozemky na Ostravsku. Dluhy ve výši skoro 150 milionů korun, které po sobě uprchlík v Česku zanechal, se tím ale zaplatit nepodařilo.

V Česku byl Krejčíř pravomocně odsouzen k patnáctiletému trestu za podvody a přípravu vraždy celníka.

V současné době je v jihoafrickém vězení, kde si odpykává pětatřicetiletý trest, ke kterému byl odsouzen za vraždu, únos a obchod s drogami tamními soudy. Jihoafrické úřady nyní řeší, zda mohou Krejčíře vydat do České republiky.

Reklama

Související témata:

Doporučované