Hlavní obsah

Psí hrdina. Starý, hluchý a poloslepý Max v Austrálii zachránil tříletou holčičku

Sedmnáctiletý pes zachránil holčičku.Video: Reuters

 

Reklama

Hluchý a částečně slepý Max z australského Queenslandu vykonal hrdinský skutek, když pomohl zachránit malou holčičku. Tříletá dívka strávila celou noc ztracená v divočině. Starý pes ji až do rána hlídal a druhý den k ní přivedl pomoc.

Článek

Podle místní policie se holčička jménem Aurora ztratila v pátek 20. dubna z farmy blízko města Warwick v australském státě Queensland. Sedmnáctiletý rodinný pes Max byl prvním, kdo dívku objevil, a zatímco zbytek rodiny marně prohledával okolí, strávil s ní celou noc až do sobotního rána.

Po patnácti hodinách pátrání v nepřehledné skalnaté buši rodina malou dívku objevila necelé dva kilometry od domu. Přestože se do záchrany zapojilo více než sto lidí, podle babičky malé dívky Leisy Bennettové to byl právě pes Max, kdo nakonec přivedl zachránce až ke ztracenému dítěti. „Zaslechla jsem slabě její hlas, jak mě volá, a když jsem vylezla na kopec, přišel ke mně náš pes a zavedl mě přímo k ní,” uvedla Bennettová. Předchozí noc strávila v obavách o život malého dítěte. „Byla to velice těžká noc. Ten pocit, když se ve dvě ráno všichni rozešli a my jsme věděli, že někde tam venku je tříletá holčička sama v té tmě a zimě. Nemohli jsme si jít domů lehnout, když byla pořád tam venku. Prostě jsme hledali dál, až se nám podařilo ji najít,” popsala Leisa Bennettová.

Podle inspektora Craiga Berryho z queenslandské státní policie nebylo pátrání vůbec jednoduché. „Je to nepřehledný, kopcovatý a velmi zarostlý terén. Bylo velice obtížné v něm koordinovat pátrání, takže je velké štěstí, že bylo nakonec úspěšné. Naštěstí všechno dobře dopadlo a holčičku se podařilo lokalizovat. Strávila celou tu ledovou noc v divočině pouze ve společnosti starého, hluchého a skoro slepého psa,” řekl Berry novinářům.

Tříletá holčička nakonec z celého dobrodružství vyvázla jen s malými škrábanci a odřeninami. Zpráva o psím hrdinovi Maxovi nyní doslova obletěla svět.

Reklama

Související témata:

Doporučované