Hlavní obsah

Psí útulky jsou plné kvůli nerozvážnosti majitelů. Nero a spousta dalších psů budou k adopci v sobotu na Psím dni

Karolína Hájková zve na Psí den v Praze 13.Video: Kamila Bejlková

 

Reklama

Pokud nevíte, co podniknout v sobotu 8. září, zároveň nemáte daleko do pražského parku Lužiny a (to nejdůležitější) máte v lásce psi, vyrazte podpořit pejsky v nouzi a užít si zábavný den na Psí den s Prahou 13.

Článek

Nero je zhruba dvouletý kříženec, kterého se vzdali jeho páníčci - po dovolené už se pro něj do „dočasného hlídání“ nevrátili. Jeho osud je podobný osudům řady dalších psů, kteří budou k adopci například na Psím dni, který se koná v sobotu. „Lidé často nechtějí psa odvézt do útulku, když už ho nezvládají, protože se za to musí zaplatit symbolický poplatek. Raději ho někde uvážou nebo vyhodí. Bohužel je to také kvůli tomu, že v této zemi je ohromná produkce psů a lidi si je pořizují bezhlavě,“ nabádá k větší rozvážnosti při pořizování zvířete Karolína Hájková, provozovatelka webu Psí magazín.

Karolína Hájková pořádá pro všechny psy a jejich páníčky Psí den, který se bude konat 8. září v Praze Lužinách od 11 do 18 hodin. Registrace je pro všechny možná na webu Psího dne do pátku, popřípadě i brzy ráno v sobotu na místě, to už však může být kapacita plná. S vyplněnou registrací se můžete s pejskem zúčastnit různých závodů a her, které budou na místě připraveny. Také budou moci čtyřnozí mazlíčci vyzkoušet různé pamlsky, nové obojky, psí ručníky a spoustu dalších věcí. Občerstvení bude ale připraveno i pro jejich pány. Na místě pak lze také podpořit čtyři útulky.

Pořad Rodinka letní speciál sledujte každý všední den od 8:00 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak ji naladit? Poradí praktický návod.

Reklama

Doporučované