Hlavní obsah

Pták-zachránce, pták-záškodník a videorozhodčí v NHL

Den očima Olivera Sáluse.Video: Oliver Sálus, Seznam Zprávy

 

Reklama

Výběr událostí dne podle moderátora Olivera Sáluse.

Článek

Někteří řidiči mají anděla strážného, jiní zase spřízněného ptáka. Německý řidič překročil nejvyšší povolenou rychlost o více než dvacet kilometrů v hodině, za což by mu normálně hrozila stoeurová pokuta. Jeho přestupek sice zaznamenal radar, na fotografii ale obličej muže dokonale zakrývá holub letící před vozem. Policie tak nemohla prokázat, že muž auto skutečně řídil.

A zatímco řidiči pták pomohl, české tenistce uškodil. Vycházející tenisová hvězda Marie Bouzková bojovala na French Open o postup do druhého kola. Zajímavý moment přinesla sedmá hra úvodního setu. Do výměny totiž zasáhl hodně nečekaný „soupeř“ české tenistky. Na tu totiž během rozehrané výměny „zaútočili“ hned dva opeřenci. Dvacetiletá tenistka přerušila výměnu, nový míč ale u rozhodčí nedostala. Bouzková i kvůli tomuto momentu poprvé v zápase přišla o servis, set ale nakonec dokázala vyhrát 7:5.

Znáte ten pocit, když se před cestou pořádně najíte a pak vás v letadle bolí břicho? Tak právě na plné břicho doplatil při cestě z Mexika do Japonska japonský pašerák. Před odletem spolykal 246 sáčků s kokainem. V letadle dostal silný záchvat a zemřel na předávkování.

Hokejová NHL uvažuje o možném rozšíření použití videa v zápasech. Videorozhodčí může zatím posoudit platnost gólu, potvrdit nebo vyvrátit ofsajd a posoudit zákrok na brankáře. Již od nového ročníku by ale videorozhodčí mohl být využíván i při dalších situacích. To jistě pomůže plynulosti hry, podívejme se na fotbalový VAR, ten si přece pochvalujeme všichni, no ne?

Reklama

Doporučované