Hlavní obsah

Superdebata na Seznamu: Politici slibují nízké daně, obří investice. Ale jak na to?

Předvolební superdebata TV Seznam a SZ.cz.Video: Televize Seznam

 

Reklama

aktualizováno •

Za týden se otevřou volební místnosti. Češi během pátku a soboty rozhodnou, kdo povede zemi další 4 roky. Televize Seznam pozvala volební lídry, aby zjistila, co pro Česko vlastně chtějí. A zapojit se můžete i vy.

Článek

Poslední dva týdny před volbami jsou nejen pro politické strany klíčové. Řada lidí se o tom, komu svůj hlas hodí, rozhoduje právě teď. Letos je navíc historicky nejvíc nerozhodnutých Čechů. Přispěla k tomu pandemie, která narušila důvěru v politiky i politiku celkově. Podle posledního průzkumu agentury Kantar tak zatím 21 procent lidí stále neví, koho bude volit.

I proto Televize Seznam pozvala lídry nejdůležitějších stran a koalic k jedné z největších předvolebních debat českého éteru, aby se ptala, kudy dál.

Diskutovalo se o tom, kam by se měla země během příštích čtyř let posunout, jak dál bojovat s covidem-19, nebo proč nechali politici bytovou situaci zajít tak daleko, že vlastní bydlení je pro některé lidi v tuhle chvíli už nedosažitelný luxus.

Hosty debaty byli ministryně financí za ANO Alena Schillerová, předseda Pirátů Ivan Bartoš, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, předseda SPD Tomio Okamura, předseda ČSSD Jan Hamáček, místopředseda KSČM Stanislav Grospič, předseda Přísahy Robert Šlachta, předseda Svobodných Libor Vondráček a předsedkyně Zelených Magdalena Davis.

Reklama

Související témata:

Doporučované