Hlavní obsah

Pusinko, to v životě nepostavíš. Co si muži mysleli o spolumajitelce NWT

Rozhovor s Martinou Vítkovou, spolumajitelkou holdingu NWT.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Martina Vítková, spolumajitelka a finanční ředitelka NWT, přijala pozvání do prvního dílu Ženského byznysu Petry Krmelové. Pravidelně v něm budeme představovat top podnikatelky a manažerky Česka.

Článek

Zlínský holding s obratem jedné miliardy korun ročně má tak rozmanité portfolio, že Martina Vítková dohlíží na pěstování rajčat na farmách, které dodávají zeleninu obchodním řetězcům, ale také na stavby na klíč nebo třeba na spolupráce s Microsoftem. NWT (New World Technologies) je totiž především technologická firma.

„Microsoft je náš velký partner, poskytujeme velká cloudová řešení. Jednou za pět let létáme s manželem na „majkrosoftí“ konference, kde přednášejí nejlepší spíkři světa, přednáší vize, kam se svět bude ubírat. Myslím, že Microsoft v tom má dost jasno, takže se vždycky inspirujeme, kam máme směřovat své vize. My jsme dřív prodávali montované počítače, tak těch dnes moc neprodáme,“ směje se Vítková s tím, že dnes se zaměřují spíš na služby, na řešení. „A v podstatě tu miliardu uděláme dnes ve službách a v řešeních,“ potvrzuje.

Druhá část rozhovoru s Martinou Vítkovou:

Druhá část rozhovoru s Martinou Vítkovou, spolumajitelkou holdingu NWT.Video: Petra Krmelová, Seznam Zprávy

Jak se jí jako ženě pohybuje ve světě mužů, nejen v IT, ale i ve stavebnictví, což je jeden z pilířů holdingu? „Byla jsem na schůzce s manažerem velké stavební firmy a on se nás ptal, jak budeme stavět ten mrakodrap ve Zlíně, jak to postavíme. A já jsem úplně viděla v jeho očích skepsi – no, pusinko, to v životě nepostavíš, tak uvidíme... Stavebnictví je obor sám pro sebe a tam žádné párátko nepřežije. A já nejsem párátko.“

Jestli má jako blondýna ráda otřepané vtipy o nich a jak se to slučuje s byznysem, prozrazuje v rozhovoru ve studiu Byznys.

Magazín Byznys v Televizi Seznam sledujte vždy v premiéře ve všední dny ve 14:00 a v repríze ve 21:30 (v pátek v 18:15).

Reklama

Související témata:

Doporučované