Hlavní obsah

Pustím si ještě sestřihy Realu a v klidu usnu, směje se kouč Vrba před zápasem století v Plzni

Tisková konference Viktorie Plzeň před zápasem s Realem Madrid.Video: David Janeczek, Seznam Zprávy

 

Reklama

Plzeň v Lize mistrů vyzve na domácím stadionu slavný Real Madrid.

Článek

Reklamní poutače v Plzni upozorňují na zápas století, ve kterém místní Viktorie narazí na Real Madrid. Královský klub ze španělské metropole je vůbec nejúspěšnějším klubem v historii Ligy mistrů.

„Zápas s Realem řadím velmi vysoko, je to zápas Ligy mistrů, kterou hraji poprvé, navíc proti Realu Madrid, takže největší zápas v mé kariéře,“ usmívá se Patrik Hrošovský, střelec plzeňské branky ze zápasu na Santiago Bernabéu.

Západočeši sice hrají letos Ligu mistrů už potřetí a v předchozích dvou případech narazili třeba na Barcelonu, Bayern Mnichov či Manchester City, ale Plzeň letos teprve podruhé hraje domácí zápasy v milionářské soutěži na domácím stadionu.

„Řadím to mezi zápasy s týmy jako Barcelona, se kterou jsme ale bohužel hráli v Praze,  Atlético Madrid, Manchester City nebo Bayern Mnichov. Pro Plzeň je to samozřejmě svátek a já jsem rád, že tu taková mužstva hrají v soutěžních zápasech,“ pokračuje Pavel Vrba, kouč Viktorie.

Plzeň proti věhlasným soupeřům v minulosti odehrála vyrovnané zápasy, stejně tak jako letos proti Realu. V Madridu prohrál tým Pavla Vrby 1:2. „Já si myslím, že vím, na co máme. Doufám, že se i v tom prvním utkání přesvědčili hráči, na co mají. Samozřejmě si ale uvědomujeme, proti komu budeme hrát,“ věří bývalý trenér české reprezentace.

„První zápas s Plzní nebyl pro nás snadný, museli jsme bojovat o vítězsvtí. Stejně tak jako všechny zápasy v Lize mistrů. V prvním duelu proti Viktorii mě zaujal Krmenčík, který se ale bohužel pro Plzeň zranil,“ vyzdvihl plzeňského střelce stoper Realu Nacho.

Viktoria ve španělské metropoli v žádném případě nezklamala a nebýt několika zmařených příležitostí, tak by sahala i po bodovém zisku. „Nevím, jestli si budou dávat na mě větší pozor. Možná by si dávali, kdybych dal ještě i tu tutovku z první půle,“ pokračuje slovenský reprezentant Hrošovský.

V Plzni mluví o nadcházejícím duelu jako o zápasu století, ale plzeňský kouč své obvyklé rituály nemění. „Můj večer bude stejný jako vždy. Po společné večeři si ještě pustím nějaké zápasy a sestřihy Realu a pak půjdu spát. Před zápasy spím většinou dobře, těžší je spíš usnout po zápasech, když je člověk ještě plný emocí. Věřím, že usnu bez problému,“ uzavírá s úsměvem Vrba.

Reklama

Související témata:
Patrik Hrošovský

Doporučované