Hlavní obsah

Putin je zloděj, napsali na tabuli ruští školáci

Ruští studenti protestují proti Putinovi. Reportáž z pořadu Svět bez obalu.Video: Milan Šíma, Seznam Zprávy

 

Reklama

Žáci v ruských školách svérázně protestují proti tomu, jak někteří učitelé reagují, když je ruský prezident kritizován.

Článek

Ruští studenti začali na sociálních sítích zveřejňovat fotografie s antiputinovskými slogany, které napsali ve svých třídách na tabuli.

Na jedné z nich byl nápis: Putin je zloděj.

Jde o reakci na video, ve kterém rozzlobená učitelka za podobný nápis ve své třídě žáky kárala s tím, že za takový čin by je za sovětských časů zastřelili.

„Náš prezident byl uražen ve třídě 10A včera tím nejhorším způsobem, za což by byl viník za sovětských časů potrestán popravčí četou. Mohla bych zavolat policii, aby to vyřešila, ale nechci naši školu zostudit,” říká žákům učitelka na videu, které obletělo (nejen) Rusko.

A vyvolalo reakce mnoha studentů. „Také v naší škole je učitel, který je fanatickým fanouškem Putina. Ptal jsem se ho, proč ho má tak rád. Že prý má rád stabilitu. Kdyby přišel někdo jiný, tak bychom o ni přišli, říkal. Ale jakou stabilitu tu máme? Že je všechno špatné? Že je ekonomika rozkradena?” ptá se jeden ze žáků, který se také zúčastnil „tabulové rebelie”.

Podrobnosti v reportáži, která je součástí pořadu Svět bez obalu. Ten můžete sledovat v premiéře na Televizi Seznam každou středu od 21:00.

Jak naladit Televizi Seznam? Praktický návod zde.

Reklama

Doporučované