Hlavní obsah

Putin navštívil svůj volební štáb. Vedoucí kampaně nechce spoléhat na průzkumy

Putinův volební štáb naplno rozjel kampaň před březnovými prezidentskými volbami.

 

Reklama

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu navštívil centrum vedení své předvolební kampaně, a započal tak kampaň před prezidentskými volbami, které se konají v březnu. Podle odhadů je velmi pravděpodobné, že Putin bude znovu zvolen. Ruský prezident oznámil kandidaturu 6. prosince 2017 během proslovu v továrně na automobily GAZ.

Článek

Během návštěvy centra kampaně v Moskvě se Putinovi dostalo hlasitého vyjádření podpory od mladých Rusů, kteří mu fandí. Vedením kampaně pověřil ředitele továrny na kamiony KAMAZ Sergeje Kogogina, generálního ředitele výzkumného centra pro pediatrickou hematologii a onkologii Alexandra Rumyantseva a Elenu Shmelyovou, která vede vzdělávací centrum Sirius pro nadané děti. Putin chtěl návštěvou přivítat pracovníky centra, dobrovolníky, kteří se na kampani budou podílet, a poděkovat jim.

Dobrovolníci prezidenta Putina provedli centrem a ukázali mu vzkazy od jeho dalších podporovatelů hlásající například „I trust in Putin“, tedy „veřím v Putina“. Ruský prezident jim poděkoval za důvěru a týmovou práci a k vedení kampaně řekl: „Pracovat na kampani není jen formální prací - je to důležité, a pokud se to navíc formální prací stane, přestane to být efektivní. Lidé čekají na jasné poselství. A aby to poselství bylo co nejefektivnější, nejužitečnější, upřímné a jasné, tak potřebujeme lidi, jako jste vy.“ Následně Putin zapózoval s dobrovolníky, kteří pracující v centru vedení kampaně, před velkým nápisem „Pouze kupředu!”

Jeden z představitelů vedení kampaně, Sergej Kogogin, prohlásil: „Ještě nemluvme o žádných předpovědích či číslech, rozhodli jsme se zastupovat kandidáta a jeho zájmy v předvolební kampani a samozřejmě věříme, že je velmi důvěryhodným člověkem, který zvítězí. Uděláme, co je v našich silách, neplánujeme se teď soustředit na žádné předpovědi.“ Nicméně podle odhadů je velmi pravděpodobné, že Putin bude v prezidentských volbách opět zvolen.

Ve středu Putin také v rámci předvolební kampaně navštívil železniční továrnu v Tveru, městě na hlavní železniční trati mezi Moskvou a Petrohradem. Podle webu The Washington Post se návštěva příliš nelišila od běžných setkání s dělníky a příznivci, kterých se účastní během svých osmnácti let u moci, z nichž už čtrnáct figuruje jako ruský prezident. Výjimečná byla vysoká účast zahraničních novinářů, které si Kreml zve v jiných případech jen vzácně.

Reklama

Související témata:

Doporučované