Hlavní obsah

Putinův nepřítel Navalnyj musí vystěhovat kanceláře

Tým Alexeje Navalného musí s okamžitou platností vyklidit kanceláře v Moskvě a dalších městech.Video: Barbora Kalátová

 

Reklama

Náhlé výpovědi z nájmu přišly jeho štábu v Moskvě a v několika dalších ruských městech, píše BBC.

Článek

Potíže největšího Putinova kritika Alexeje Navalného, který byl naposledy na konci března na 15 dní vězněn za konflikt s policií na protivládní demonstraci, mají nové pokračování.

Jeho tým dostal náhlou výpověď od vlastníka moskevské budovy, kde má kancelář, a pronajaté prostory mají jeho lidé opustit i v dalších ruských městech.

Podle serveru BBC, který zprávu publikoval s odvoláním na šéfa štábu, napadnou výpověď Navalného právníci, protože nájemní smlouva má měsíční výpověď.

„Je to nepříjemné, ale není to pro nás až tak těžká rána. Sídlo pro náš štáb je potřeba především v regionech, v metropoli můžeme pracovat i z domova," řekl šéf štábu Leonid Volkov.

Na svém Facebooku pak napsal, že kanceláře opozičního předáka chtějí z pronajatých prostor vystěhovat i ve Vladimiru, Volgogradu, Vladivostoku a Krasnodaru.

Navalnyj se chce napřesrok postavit Vladimiru Putinovi v prezidentských volbách. Zda bude moci skutečně kandidovat, však zatím není jasné. Ruský oblastní soud totiž ve středu zamítl Navalného odvolání proti podmíněnému pětiletému trestu vězení za to, že okradl lesnický podnik Kirovles. Podle ruských zákonů tak Navalnyj jako pravomocně odsouzený kandidovat nemůže.

Reklama

Související témata:

Doporučované